Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mat jag älskar just nu.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
1. Oliver fyllda med citron 
Det här hade jag dille på i en period för några år sen och sedan dess har den fallit lite i glömska, men häromdagen när jag såg den i mataffären köpte jag en burk. Och det är lika gott som jag minns det! Nu sitter jag och äter ur burken med sked. Allra bäst så. 
 
 
2. Ekologisk wienerkorv från Mälarchark 
Korv kan nog av många anses vara en av de mindre sexiga produkterna att laga till middag, men jag har verkligen fått smak för korv i allmänhet, och denna sorten i synnerhet. Med mindre tillsatser känns den bättre att äta, och man kan verkligen variera en korv i oändlighet med tusen olika såser och tillbehör. 
 
 
3. Sötpotatis 
Den här rotknölen har blivit en stapelvara här hemma. Jag är en stor potatisälskare men försöker att undvika det så mycket som möjligt eftersom det inte är så himla nyttigt alla gånger, och då är sötpotatis ett perfekt substitut. Visste ni att sötpotatis och potatis är väldigt, väldigt avlägset släkt och därför har helt olika egenskaper? Sötpotatis är faktiskt en ört! Jag brukar mosa, ugnsbaka, steka - allt som man annars gör med vanlig potatis. 
 
 
4. Sweet Baby Ray's BBQ sauce 
Hur har kunnat missa detta i 22 år tid? Jag fick smaka på den här bbq-såsen för bara några få månader sedan och nu vill jag ha den till allt! Får hejda mig själv lite eftersom det varken är nyttigt eller bra med alla konstigheter den innehåller, men på till exempel korv är den helt fantastisk. Snart ska jag försöka mig på att göra en egen bbq-sås, förhoppningsvis smakar den ännu bättre. Tills dess håller jag till godo med den här. 

 
5. Vildhallonsylt med vanilj från Torfolk Gård 
Jag plockade på mig den här häromdagen när jag gjorde pannkakor hemma och den är verkligen fantastiskt god. En hallonsylt med en liten hint av äkta vanilj, passar perfekt när man vill unna sig något sött och gott. 

johanna

åh oliver med citron, så goda!!

2013-06-05, 10:03:24
Hemsida: http://tigermysig.se
C

Åh, fick också testa den där BBQ-såsen nyligen. Love it! Som sagt, verkar funka till allt ;) Fin blogg btw!

2013-06-10, 00:38:31
Hemsida: http://emcjs.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback