Det här med att äta kött.
Men jag såg kocken Paul Svensson prata om en grej häromdagen som verkligen fastnade. När han lagar mat utgår han nästan alltid från en grönsak och låter köttet vara en förhöjare snarare än stjärnan. Det är ett fint sätt att få folk att äta mindre kött och uppskatta vad man kan göra med bra råvaror. Han sa också "Glöm inte att äta mindre kött och av högre kvalitet". Det tror jag är nyckeln. Bättre kött, mindre kvantitet. Om alla försökte leva efter den devisen hade vi nog kunnat göra skillnad.

Bra skrivet, är helt på samma linje som du. Älskar kött alldeles för mycket men vet att jag borde äta mindre. Ska verkligen försöka jobba på det!
Vi jobbar oss ner mot en omvänd Meat Free Monday och istället ha en Monday Meat, alltså att bara äta kött på måndagar. Vi gör det gradvis (då vi också är köttälskare) och det är konstigt nog svårare än jag trodde. Men vi gör det som du skriver ovan att inte låta köttet vara huvudråvaran.
Själv har jag slutat äta kött helt o hållet sen nyår ungefär o även om man ibland vill ha en smarrig carpaccio så står man ut o jag mår hur bra som hellst :)
Jag o min sambo slutade äta kött för att vi försöker att äta enbart nyttiga saker o tyvärr är ju kött en av dem första sakerna man måste lägga åt sidan då.
Det här lät väldigt klokt. Tycker själv att det är helt okej att äta kött men att man inte behöver överdriva. Därför lät det väldigt bra att låta något annat vara huvuddelen!
Ligger väl någonting i det egentligen. Men ibland undrar jag om vi verkligen äter så mycket kött? Även om jag vet det här med köttindustrin och hälsosynpunkter och miljösynpunkter. En studie jag läste säger att vi äter mer och mer kött och att vi äter mer än vi ska och att vi helst ska minska vårt dagliga intag av kött och ännu hellre inte heller äta kött varje dag. Samtidigt om man räknade på siffrorna och slog ut årsintaget och fick fram vad man äter i veckan och per dag och portion blev det inte så mycket. Det blev istället antingen ungefär lika mycket som en normalstor portion med kött eller till och med mindre. Vad är det då som säger att vi äter för mycket kött? Personligen älskar jag kött, oavsett om det är griskött, nötkött, kyckling eller fisk. Vi äter nog någon form av kött nästan varje dag och jag tror inte vi kommer minska på det, snarare öka nu när vi har barn också. Men jag tycker absolut att man egentligen skulle kunna tänka på vilket kött man egentligen köper.
Fint och tänkvärt inlägg! Jag äter mest fisk men brukar tänka på det här med köttkonsumtionen som bara ökar. Låter som en klok idé som kocken har som tänk som du nämner här ovan, bra att kunna inspirera flera=)
Håller helt med! Sen finns det oerhöra goda och sunda tips till att ändra på våra matvanor gällande kött, men samtidigt laga god mat!
Skönt att höra den andra sidan av historien på din blogg. Det är hoppfullt att se andra människor bli mer miljömedvetna och att moralen förr eller senare dyker upp. Men problemet kan fortfarande kvarstå iom att man kanske nte tänker längre än EKOLOGISKT kött, eftersom man tror det räcker. Jag menar inte att så alltid är fallet, men det finns dem som tror att ekologiskt löser allting och därmed dras bakom ljuset. Det enda riktiga skillnaden görs faktiskt när man väl utesluter köttet helt ur måltiden. Men för att inte avskräcka folk kanske det är bäst att inte döma för hårt och låta dem upptäcka sanningen själva. Dock är det väl svårt att komma till insikt utan den där riktiga kunskapen som leder till medvetet tänkande, så gärna fler miljöinlägg från din sida Sofie! :)