Chili cheese-paj med spenat.
Jag gjorde ett litet experiment till middag idag, en paj med fyllning av det jag hade hemma. Det slutade med en bladning av ost, spenat, chili och basilika. Det kunde ju ha gått lite hur som helst men gud-i-himmelen vad gott det blev. Ni vet såna där chili cheese tops som man kan köpa på McDonalds och Max? Pajen smakade lite sådär eftersom chilin och osten hade fått gotta in sig lite, och spenaten gjorde att det ändå kändes fräscht. Pajdegen gjorde jag LCHF-style med mandelmjöl. Recept efter bilden:
Fyllning:
3 dl grädde
3 ägg
300 g ost
200 g fryst spenat, tinad
200 g fryst spenat, tinad
en röd chili
en handfull blad basilika
1. Blanda grädde och ägg i en bunke
2. Riv osten och hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och inte innehåller för mycket vatten.
3. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram.
4. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.
2. Riv osten och hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och inte innehåller för mycket vatten.
3. Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram.
4. Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.
Martina
Jag älskar att du är så kreativ och nytänkande när du lagar mat. Önskar att jag också vågade leka med smaker och testa nya saker!
Angelina
Du är en sån inspiration!! Och jag bara älskar att du har LCHF vänliga recept ibland. Denna paj ska jag göra imorgon :)
Sara Ekman
Yummy :)
Sofia
Åh wow, låter supergott!
cathrin
Vad använder du för ost?
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback