Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ett långt inlägg om hemmagjorda burgare

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
 
Igår hade jag och Martin matansvar för hela huset - och guess what: det blev hamburgare! Det fina med sommaren är att man kan grilla hamburgarna och få ytterligare en fin dimension till smaken. Att dessutom sitta utomhus och äta gör också att det smakar lite extra bra. 
 
Köttet vi använde oss av igår var riktigt kvalitetskött. Tidigare på dagen hade vi varit på Lindegrens, en gårdsbutik/slakteri som ligger här uppe på åsen och som bara föder upp naturbetes- och KRAV-märkt kött av gris, nöt och lamm. Det ligger i helt fantastiska omgivningar och man fattar att köttet blir otroligt bra när djuren får leva i ett sånt paradis året runt. 
 
 
Så himla härligt med lokala producenter som har fattat grejen med human djurhållning och hur hela värdekedjan blir så mycket mer trevlig för precis alla - djur som människor. Jag kan känna att det är okej att äta kött härifrån eftersom jag vet att djuren har haft ett väldigt bra liv innan slakten. Sen huruvida man tycker att man ska döda djur för kött är en annan fråga, men det har jag ju redan pratat om i tidigare inlägg. 
 
Och så här många hamburgare blev det av 2 kilo kött: 
 
 
Och vi hade typ hundra såser att välja mellan. Jag valde bearnaisedressing, senap, ketchup och BBQ-sås tillsammans med lök, sallad och pickles. Ibland är det nice att ha så mycket som möjligt på. Lyckades också få min burgare perfekt grillad, hurra hurra! 
 

hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting

Hemgjorda hamburgare är så goda! Och det verkar ju helt fantastiskt att kunna åka till ett sådant ställe för att köpa kött, speciellt trevligt att de verkar vara så öppna med sin verksamhet!

2013-07-12, 12:02:48
Hemsida: http://hannaly.blogg.se
Annika

Åhh, vad gott!!! Det vattnas verkligen i min mun nu just :D

2013-07-12, 13:15:08
Hemsida: http://blogofphoto.webblogg.se
KNULLA MIG

SÅ himla GÖÖÖTT

2013-07-12, 14:59:19
Hemsida: http://golddigger.blogg.se/
Sara Ekman

Älskar burgare!!

2013-07-12, 16:40:17
Hemsida: http://aamaziing.blogg.se/
˟ Photospiration

Mums vad gott!

2013-07-12, 22:13:09
Hemsida: http://photospiration.blogg.se
Agnes- Dreaming of traveling around the world.

Ser så otroligt gott ut...! Det var ingen bra ide' att titta på bilderna med kurrande mage!

2013-07-13, 03:10:03
Hemsida: http://www.agnesrodin.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback