Tonfiskröra med chili och citron.

Tonfisk är något jag har en slags hat-kärlek till. Ibland kan det vara jättegott och ibland smakar det på tok för mycket fisk och kattmat. Men igår gjorde jag en tonfiskröra med en massa godsaker i som blev helt gudomlig till middag - och fylld med nyttigheter. Jag gjorde väldigt mycket för att det skulle räcka till lunch och frukost (min pojkvän är helt besatt) men om ni vill göra mindre är det ju bara att halvera receptet:
Tonfiskröra med chili och citron
3 burkar tonfisk i vatten
6 ägg
2 burkar creme fraiche
3 matskedar majonäs
2 burkar majs
2 röda lökar
1 hel röd chili
1 saltgurka
saften från 1 citron
cayennepeppar
persilja
salt
peppar
koriander till garnityr

1. Koka äggen så att de blir lagom hårdkokta.
2. Hacka alla ingredienser och blanda i en stor bunke tillsammans med tonfisken. Krydda efter smak.
3. Rosta ett gott surdegsbröd, lägg på lite sallad, tonfiskröra och toppa med så mycket koriander du bara kan få plats med. En extra skvätt citron smakar också bra till.

Trackback