Lördagsmiddag på Griffins'
Det är ändå rätt härligt att vara tillbaka i Stockholm igen - även om det är olidligt varmt i stan och man inte kan sova utan fönstrena vidöppna. Imorgon ska jag komma igång med att käka lite mer normalt och träna igen. Har börjat gå på Crossfit på SATS Regeringsgatan som är väldigt bra.
Igår var vi och åt middag på Griffins' Steakhouse. Det är ett av mina favoritställen i Stockholm och de har precis fått ny meny efter att de haft sommarstängt.
Till förrätt valde jag kantareller med pilgrimsmusslor och hasselnötsskum. Låter kanske som en udda kombo men det var otroligt gott. Det enda som jag tyckte saknades var något syrligt som kunde väga upp de ganska tunga smakerna från svampen och nötterna (den syrade löken var inte syrlig nog), men jag lånade en citronskiva från Martins förrätt som blev ett perfekt tillbehör.

Till varmrätten åt jag hamburgaren som alltid är så bra på Griffins. Det är en av de bästa i Stockholm tycker jag, speciellt eftersom man får tryffeldip till pommes fritsen. Den smakade precis så bra som vanligt, bara brödet har blivit utbytt och helt ärligt så minns jag inte hur det andra var så jag kan inte säga om det är bättre eller sämre.

Och trots att jag var mätt till bristningsgränsen kunde jag inte låta bli att beställa in en efterätt också. Det fick bli Chocolat au four, en varm chokladfondant med kolasås, glass, persikor och kaksmulor. En perfekt avslutning på en perfekt måltid.

johanna
men jag dör så gott!!
JUNITJEJ
Vad det ser gott ut!
Jessica
Så gott :)
Trackback