Enklaste, godaste kycklingen

Ibland orkar man inte göra något avancerat. Speciellt när man trött och hungrig och på lite dåligt humör för att man inte har ätit under dagen. Så var fallet igår och därför gjorde jag en supersnabb, superenkel och supergod kyckling i ugn. Smakade massor och var perfekt med bara en sallad.
Sojakyckling i ugn
1 kycklingfilé
1 chili
2 vitlöksklyftor
liten bit ingefära
soja
vatten
limejuice
1. Lägg kycklingen i en ugnsform. Häll på en blandning av soja och vatten, hur mycket bestämmer du själv men gärna så att det blir lite vätska runtomkring kycklingen.
2. Skär chili, vitlök och ingefära i små bitar. Lägg på kycklingen.
3. Häll över limejuicen över kycklingen. Gnid gärna in allt i köttet så att det får extra smak.
4. In i ugnen till kycklingen är genomstekt och har fått lite färg. Servera med en god sallad, sojaspadet och massvid med koriander.
Daniella 🌙
Kyckling är så himla gott! Hur många grader har du din ugn på?
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback