Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

E-mail hackad

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
13 kommentarer
Otroligt irriterad är jag just nu. Upptäckte för några dagar sen att min gmail automatiskt hade bytt lösenord och jag inte kunde logga in. Som tur var kunde jag återställa det och jag tänkte inte så mycket mer på det. Sen när jag skulle gå tillbaka och kolla på några mail igår såg jag att de var utraderade. Helt borta! Trodde först att jag hade blivit knäpp innan jag insåg att jag förmodligen blivit hackad. Och visst, det visar sig att någon som sitter i Marocko har varit inne och ändrat lösenord och gud-vet-vad på min mail. Varför i helvete då???
 
Hur som helst. Om jag har skickat konstiga mail till någon jag känner så ber jag om ursäkt. Det är inte jag utan en liten person i Marocko som inte verkar veta vad rätt och fel är. Nu är frågan: borde jag vara orolig att han/hon har gjort någonting mer? Vad kan en hackare göra för skada? 
 
 

JUNITJEJ

Attans, vad tråkigt!

2013-08-01, 11:13:39
Hemsida: http://www.junitjejen.se
Emelie

Åh jag fick min hackad också för två år sedan. Skadan är väl kanske att viktiga mail är borta och att de kanske skickat konstiga mail. Annars är det ju "bara" din mail, men jävligt obehagligt när någon är inne o rotar runt på något som är så privat. Usch minns känslan :/

2013-08-01, 11:23:08
Peter Daggert

Usch vad trist!

2013-08-01, 11:39:09
Hemsida: http://geriatrik.blogg.se/
mariekarolina

Har du lösenord från andra webbplatser sparade i mailen? Skulle väl kunna vara sånt en hackare får tag i, förutom det tror jag inte du behöver vara orolig

Svar: Jag tror inte att jag har det, hoppas att de inte har hittat något sådant! Tack så mycket :-)
Sofie Lundberg

2013-08-01, 11:50:00
Hemsida: http://mariekarolina.blogg.se
˟ Photospiration

Läskigt, man kan ju hoppas att den inte får reda på något viktigt i alla fall och gör mer skada! :o

2013-08-01, 12:08:25
Hemsida: http://photospiration.blogg.se
Miison

Oj, vad trist! Vill inte oroa dig, men en hackad email kan göra en väldans skada. :( Det beror ju naturligtvis på vad du har kopplat just den emailen till.. men rent generellt finns det ju massor av information att hitta i emailen. Dels sådant som är av en privat natur, men även eventuella telefonnummer/adresser/kontakter m.m. Information som det eventuellt kan finnas ett rätt stort värde för hackaren för eventuellt en identitetsstöld m.m.

Det största faran är att det är extremt enkelt att komma åt ALLA dina andra sidor och kontor med hjälp av emailen.. Normalt räcker det ju att bara ange sin emailadress för att kunna byta lösenord på sociala medier (och nästan allt annat).

Tyvärr är det nog bäst att utgå ifrån att det värsta har hänt och gå igenom ALLT. Förhoppningsvis har den personen inte gjort något mer än raderad emailen, men det kan man ju inte veta..

Jag skulle rekommendera att du gick igenom ALLA div internetsidor som du är medlem hos, kollar att det inte är något konstigt som hänt och byter lösenord på verkligen ALLT. Visst kommer det att ta tid, men det finns en betydligt mycket större svartmarknad för sådan information än vad många tror.. Försök även komma ihåg om du hade någon lite mer känslig information sparat i emailen, t.ex. bokningsnummer till div. event/resor/whatever som fortfarande är aktuella osv.

Det ska även gå att göra en backup av email i gmail, vilket kan vara värt att undersöka ifall att du skulle förlora alla mail igen.. Googla på hur.

Svar: Ja usch, det är mycket man har på sin mail. Jag borde nog som du säger gå igenom alla hemsidor och se om det är någonting underligt någonstans. Har dock inte märkt någon konstig aktivitet så förhoppningsvis hann jag ändra lösenordet innan hackaren gjorde för mycket skada. Tack för alla tipsen :-)
Sofie Lundberg

2013-08-01, 13:10:33
Hemsida: http://www.miison.se
Josefine Nyberg

Samma sak hände mig förra veckan, från Mexico och Brasilien.

2013-08-01, 13:39:53
Hemsida: http://josefinenyberg.wordpress.com
Joy malou Schubert - Set yourself free

OMG! VAD LÄSKIGT! Hoppas allt löser sig. Har du kollat i papperskorgen i din mail om det eventuellt kan ligga där? Massa kramar

2013-08-01, 13:55:59
Hemsida: http://nicolinda.blogg.se/
Joy malou Schubert - Set yourself free

Byter du ditt lösenord ofta?

2013-08-01, 13:56:16
Hemsida: http://nicolinda.blogg.se/
Annika

Hemskt :( Hatar hackare som ska bara gå och förstöra för andra! Hur kul kan det vara?

2013-08-01, 15:47:06
Hemsida: http://blogofphoto.webblogg.se
Fatma

Otroligt jobbigt. Kan inte tänka mig hur jag skulle känna om det händ e mig. Det känns som att hela mitt liv ligger i mailen haha.

2013-08-02, 01:22:10
Hemsida: http://fatmas.blogg.se/
Xx

Ett tips är att när du använder wifi tex utomlands på internetcafe, att skriva in lösenord och ngr tecken till och sen sudda. Många hackare skimmar tangentbord ...byt alla lösenord.

2013-08-02, 21:19:40
cathrin

Åh vad irriterande :S

2013-08-07, 22:14:50
Hemsida: http://gemignamnet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback