Asieninspirerad lax i ugn
Jag har varit lite svältfödd på lax hemma de senaste månaderna. Anledningen är att vi har försökt hitta vildfångad lax som man vet inte blir matad med onaturlig föda, men det är verkligen inte så lätt. Så nu har vi mer eller mindre gett upp och igår köpte vi KRAV-märkt, ekologiskt odlad lax. Alltid något.
Det fick bli en asieninspirerad lax i ugn. Inspiration för receptet fick jag från när jag var på tjejmiddag häromveckan och lagade en supergod och enkel lax.

Huvudingredienserna är dessa:
- chili
- en bit ingefära
- vitlök
- rödlök
Hacka alla dessa och lägg i en bunke tillsammans med laxen, rätt mycket soja, en skvätt vatten och limejuice. Krydda med torkad koriander, salt och peppar. Om man har tid kan man gärna låta det marinera några timmar, men jag tillagade laxen direkt.


Lägg lite basilikablad på om du ska fota, annars kan du strunta i det. Se till att hälla massor av spadet över i alla fall, för det smakar riktigt gott. Smaklig måltid!
Annika
Gott!
hannaly // en salig blandning av inredning, recept och vardagliga ting
Ser jättegott ut!
Ida Nilsson
Mums, det ser verkligen gott ut!
Thea
Omg vad gott! Jag älskar lax! :D
yasmine modell mamma och fru
ser super gott ut
kraam
Sofia
Ser gott ut :-)
Sofia
Ser gott ut :-)
Trackback