Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Västerbottenostpaj - utan mjöl

Skriven .
Placerad i "Mat, Recept, "
2 kommentarer
 
I sann LCHF-anda gjorde jag igår en paj utan att använda någon slags "normal" mjöl. Det hela började med att jag igår köpte små söta pajformer som jag ville använda på en gång, och så blev jag sjukt sugen på västerbottenostpaj. Det slutade med att jag inte använde de små formarna ändå utan en stor men ändå. 

Pajdegen bakades i alla fall helt utan vanligt mjöl. Receptet hittade jag på lite själv genom att ta inspiration från olika LCHF-hemsidor och det blev faktiskt helt perfekt. Man känner inte någon skillnad på den här och en bakad som vanligt, och det är ju bästa betyget!
 
 
En bild på alla ingredienser jag använde, och receptet lyder som följer: 

Pajdeg utan mjöl
3,5 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber 
50 g smör 
1 ägg 
lite salt

1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och använd händerna för att arbeta in det i den torra blandningen. 

2. Tillsätt ett ägg och lite salt, och blanda ihop till en smidig smuldeg. Om den blir för blöt kan du tillsätta lite mer mandelmjöl. 

3. Låt stå i kylen i några timmar tills den blir fast. Färdig att användas! Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllning. 

Och den här degen kan ju fyllas av precis lite vad som helst. Ost- och sinkpaj, broccoli- och ädelostpaj, köttfärspaj - möjligheterna är oändliga! Jag hade i 300 g västerbottenost, 3 ägg och 3 dl grädde i min fyllning och det blev helt fantastiskt gott. 
 

Angelina

Behövs det ingen förgräddning av pajskalet? Ser sjukt gott ut !!

Svar: Jo, det glömde jag nog skriva! Tack för påminnelsen :-)
Sofie Lundberg

2013-04-19, 10:52:10
Hemsida: http://angelinamalmros.com
Jennie

Ser riktigt gott ut! Vart har du köpt dem spå pajformerna? :)

Svar: På Lagerhouse :-)
Sofie Lundberg

2013-04-19, 11:24:20
Hemsida: http://jenniegrimberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback