Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Ekologiskt för håret

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Det är svårt det här med ekologiska shampoon och balsam. Jag köper det för att jag tänker att det är mer skonsamt mot håret och kanske långsiktigt gör mitt hår lite mer friskt än om jag hade använt de helt och hållet kemiska produkterna. Men samtidigt märker man ju stor skillnad på mjukheten i håret - utan all silikon och grejer som finns i vanliga shampoon för att göra det silkeslent så blir det inte så himla nice - det blir strävt och inte lika glansigt. Ett dilemma det där. Har ni några bra tips på shampoo och balsam som är bra för håret men ändå håller det fint får ni gärna hojta! 
 
Var nyss och handlade i ekologiska butiken och köpte med mig ett shampoo/balsam som jag tänkte prova nu. Får hoppas att det funkar bättre än det förra. 
 

Emma Högdal

Ta en titt här.
http://ettannatsattattleva.wordpress.com/tag/appelcidervinager/

Svar: Jag har sett att man kan använda äppelcidervinäger tidigare men det känns så hardcore.. Men kanske får prova nån dag :-)
Sofie Lundberg

2013-04-02, 12:27:22
Hemsida: http://neani.blogg.se/
Martina

Du borde testa balsammetoden! Jag hade problem med att mitt schampoo och balsam innehöll så mycket ämnen som skadade mitt hår och så började jag med balsammetoden och mitt hår är lika fint och glansigt som det alltid har varit, minus alla dåliga kemikalier! :D Dock bör du notera att vägen dit var ganska lång!

http://lockig.se/balsammetoden.php

2013-04-02, 14:08:32
Frida

Jag vet, visst är det svårt! Har testat fler olika ekologiska hårprodukter men inte gillat någon av dem, schampot löddrar inte lika mycket och håret känns inte lika rent, och så blir det inte sådär mjukt och blankt som man vill ha det...

2013-04-02, 16:22:13
Hemsida: http://fridasofia.se
Jessica

Jag har extensions och får dærfør inte anvænda produkter med silikon i, då det førstår håret! Har i flera år anvænt produkter från Maria Nila och jag ælskar det! Vet inte hur dom står i førhållande till ekologisk synpunkt, men det ær fritt i från silikon iallafall :)

2013-04-02, 16:29:12
Lisa

Ett tips kan ju vara att ha i en slags olja i håret efter dusch (eko såklart!). Jag har hört många som använt mandelolja, jojoba och annat men det bästa är nog att fråga. Lycka till!

Svar: Ja jag tänkte börja göra det som en slags inpackning, lär funka rätt bra :)
Sofie Lundberg

2013-04-02, 20:54:53
Madelene

Jag använder schampo från Dermanord - Maria Åkerberg Hudvård som jag tycker är väldigt bra. Håret blir mjukt och trasslar sig inte (vilket mitt ofta gör annars). Det är ekologiskt. Jag köper mitt från lillakliniken.se :)

Svar: Ah, det låter ju spännande! Får kika på det, tack för tipset :-)
Sofie Lundberg

2013-04-04, 13:51:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback