Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Släktbesök & kakbak

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Hade nästan halva släkten hemma igår på lite lördagsfika. Var kul att få visa upp lägenheten, speciellt för farmor som bor ända nere i Kristianstad och inte är uppe i Stockholm så ofta annars. Hade väldigt mysigt. 
 
På morgonen hade jag spontanbakat en kaka som blev helt fantastiskt god så tänkte dela med mig av receptet. Jag lyckades ordna så att alla mina ingredienser var ekologiska och jag får för mig att det blir lite extra gott då, men det är ju inget direkt måste.  
 
SOFIES BÄSTA KAKA NÅGONSIN. 
175 gram socker (hälften rörsocker, hälften muscavado)
175 gram smör 
175 gram mjöl
2 ägg 
1,5 kakor mörk 70% choklad
hallon
blåbär 
 
1. Vispa ihop rumsvarmt smör och socker så att det blir en mjuk, caffe-lattefärgad smet 
2. Blanda i äggen 
3. Blanda i mjölet 
4. Hacka chokladen i grova bitar och vik ner i smeten 
5. Lägg i blåbär och hallon (jag hade frysta hemma) 
6. In i ugnen på 170 grader i ca 1-1,5 timme. 

Done! Min pojkvän sa att det var den godaste kakan han ätit, så det var ju bra betyg om något. 
 



 
 
 
 
 

Lovisa

Hej! Jag är intresserad av att söka till FIT till våren, alternativt nästa höst och jag läste att du finansierade hela din vistelse med CSN-bidrag i princip, men när jag är inne och kollar på skolans hemsida står det att tuition ligger på 6200 dollar per termin för en associate degree och ännu högre för en bachelor, och CSN kan väl knappast täcka allt det, eller?

Svar: Jodå, man kan ta maxlån på CSN och då täcker det både skolavgift och förhoppningsvis boendekostnader (om du inte bor svindyrt). Dock rekommenderar jag att man har pengar sparade som man kan använda under tiden man är där eftersom CSN-lånet inte räcker långt när det kommer till nöjen och annat.
Sofie Lundberg

2012-09-09, 12:12:05
Matilda

Ser ruskigt gott ut! När du skriver 1,5 kaka choklad, hur många gram menar du då att en chokladkaka har? :P Måste ju själv testa på den där bakelsen och vill ju att det ska bli rätt.

Svar: Hmm, ja det är frågan. Men det är sån där vanlig storlek du vet, sån som de flesta mörk chokladkakorna brukar komma i. Min var den ekologiska från ICA :)
Sofie Lundberg

2012-09-09, 17:07:55
Hemsida: http://lexochjag.blogg.se
diana

Hej!
Jag läste att du fick stipendium för dina studier på FIT, vart sökte du den? namn på stipendiumet?

Svar: Helsingborgs Handelsförening :)
Sofie Lundberg

2012-09-09, 18:00:59
Linn

Mm, den måste Petter och jag prova! Ser ruskigt god ut!

Svar: Do it :D Supergod, jag lovar! Ni ser ut att ha det härligt i Malmö, hälsa din pojkvän så mycket :)
Sofie Lundberg

2012-09-09, 20:21:24
Hemsida: http://sunshinestories.com
Matilda

Ytterligare en fråga om den där bakelsen.. Haha, jag har snöat in mig helt på den nu! I alla fall, jag köpte muscovadosocker idag och såg när jag kom hem att jag köpt mörk... Det finns tydligen ljus också? Vilken använde du? Jag läste nyss att det är ganska stor skillnad på smaken mellan de sorterna..

Svar: Jag köpte ett ljust muscavado, men stod också i affären och tvekade. Det borde ju fungera med vilket som, de smakar säkert olika men kan inte tänka mig att någon av dem är äckliga. Så kör på det tycker jag :)
Sofie Lundberg

2012-09-10, 17:32:34
Hemsida: http://lexochjag.blogg.se
Lovisa

Hej, jag igen! Vad bra att maxlånet täcker allt! Men är inte du orolig över hur du ska kunna betala tillbaka allt? Blir ju en ganska stor summa vad jag förstått, hehe. En till dum fråga, jag antar att man betalar associate-avgiften de 2 första åren och sen betalar bachelor-avgiften om man väljer att läsa 2 år till, eller betalar man bachelor-avgift alla 4 år om man sökt det?

Svar: Visst är det mycket pengar men jag håller tummarna för att det är en investering som ger mig ett bra jobb och därmed möjlighet att betala tillbaka snabbt och enkelt :)
Det är ingen dum fråga alls! Yes, man betalar AAS-avgift de första två åren och sen går det över till BA-avgift. Lite krångligt det där så jag förstår att du undrar :)
Sofie Lundberg

2012-09-11, 15:03:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback