Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Östermalmskidz.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
14 kommentarer
 
Jag gillar att bo på Östermalm. Det är gångavstånd till skolan, ett lugnt och trevligt område och nära till city. Att vi dessutom bor i världens, enligt mig, bästa lägenhet gör att min tillvaro inte kunde vara mer perfekt. Men det är också väldigt annorlunda från många andra ställen jag varit på. Annorlunda från New York, annorlunda från andra storstäder i Sverige och framför allt annorlunda från hur jag växte upp, i en liten småstad på den skånska landsbygden. 
 
Jag tänker speciellt på denna skillnad när jag går hem från skolan. Jag går alltid genom Humlegården och fortsätter på Karlavägen, där jag bland annat går förbi Östra Real bort mot Karlaplan. Utanför Östra Real lyckas jag ofta pricka in så att jag går förbi när ungdomarna (herregud vad gammal man är när man börjar kalla gymnasieelever för ungdomar!) går hem, och jag kan inte låta bli att fascineras. De här kidsen är inte som vi var där jag gick i högstadiet och gymnasiet. Jag var knappt medveten om saker som Louis Vuitton-väskor och Woolrich-jackor i deras ålder, framför allt hade jag inte i mina vildastre drömmar haft råd med något sådant. Men de här tjejerna och killarna ser ut som att de allihop jobbar på Nathalie Schuterman. Ralph Lauren, Marc Jacobs, Hunky Dory, Burberry, Acne - alla går omkring i dyra märkeskläder som att det är ingenting. Jag såg en 15-åring med en Hermés-väska idag, for Christ sake!
 
Notera, jag lägger ingen värdering alls i detta. Jag tycker att folk ska få klä sig precis som de vill och kan och lägger mig inte i vad föräldrar köper till sina barn. Detta är mer av en observation som jag inte kan låta bli att fascineras av. Det är lite underligt på något sätt att gäng tonåringar får mig att känna mig helt malplacerad när jag går genom Karlagatans allé i billiga H&M-jeans och en second-handfyndad jacka. Som att det är jag som är den osäkra 15-åringen och de de coola tjejerna i tredje ring. 

Tills jag kommer på att jag faktiskt är flera år äldre än dem. Och att billiga H&M-jeans och second hand är rätt ballt ändå. 

Cecilia

Kunde inte låta bli att le åt ditt inlägg. Och ville bara passa på att säga att jag gillar din blogg! ... Oavsett om det är från New York, Skåne eller Östermalm du bloggar:) haha

Svar: Åh tack snälla, vad glad jag blir :)
Sofie Lundberg

2012-09-12, 22:42:51
anna

väldigt bra inlägg!! :)

ska flytta till sthlm i höst/vinter, några bra tips på boende ? :D vart man ska bo o inte bo... vet ju inte om de där dåliga/farliga områdena..haha

2012-09-13, 01:09:38
Hemsida: http://annalunda.spotlife.se
Karin O

Där bodde jag innan jag flyttade utomlands, Karlaplan, känner igen mig, bra skrivet:D

2012-09-13, 01:47:51
Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/
Lotta

Härligt skrivet!

Anna, jag rekommenderar dig att inte bo långt ut på tunnelbanelinjen. Norsborg- Fittja -Bredäng biten är verkligen ingen hit! Dagtid är det OK men när mörkret faller vid....

2012-09-13, 08:26:08
Challizz

det är oerhört vackert i stockholm!
synd att det på vissa ställen har blivit en så pass farlig stad bara, man får vara på sin vakt kvällstid, men ingen kan neka till att det är en fantastisk stad med en otroligt fascinerande historia och mycket välbevarad mångårig kultur samt stora karriärsmöjligheter. hoppas du får fina år här i stockholm och att utbildningen går bra! :)

2012-09-13, 11:58:28
Hemsida: http://challizz.blogg.se
Anonym

Fast du gick ju på ProCivitas i gymnasiet. Och där är LV-väskor, Chanel väskor, Parajumpers jackor, Missoni, kläder från Zebra och Cirkus (som har många olika dyra märken) verklighet.
Jag kan inte ens räkna hur många av bara 96orna som har bla. LV och Marc Jacobs väskor
Eller menar du att folk inte gick runt i sånt när du gick på ProCivitas?

2012-09-15, 17:46:14
Anonym

.

2012-09-15, 17:46:28
Anonym

Fast du gick ju ProCivitas i gymnasiet.
Och där är ju LV & Chanel väskor, Parajumpers jackor, och andra dyra märken från bla. Zebra och Cirkus verklighet.
Jag kan inte ens räkna hur många av bara 96orna som har LV och Marc Jacobs väskor.. Eller gick inte folk i sånt på din tid på ProCivitas?

2012-09-15, 17:48:13
Anonym

Fast du gick ju ProCivitas i gymnasiet.
Och där är ju LV & Chanel väskor, Parajumpers jackor, och andra dyra märken från bla. Zebra och Cirkus verklighet.
Jag kan inte ens räkna hur många av bara 96orna som har LV och Marc Jacobs väskor.. Eller gick inte folk i sånt på din tid på ProCivitas?

2012-09-15, 17:48:31
Anonym

cd

2012-09-15, 17:48:37
Anonym

Varför kommer inte min kommentar fram men alla andra gör det??

2012-09-15, 17:49:12
Anonym

gick inte folk i sånt på din tid på ProCivitas?

2012-09-15, 17:50:14
Anonym

Gick inte du på ProCivitas i gymnasiet? där är ju LV och Chanel väskor, PJ jackor, och andra dyra märken verklighet.

2012-09-15, 17:53:57
Anonym

Min kommentar kommer inte fram, därför frågan blev lite otrevligt ställd! Det går tydligen inte att skicka "längre" kommentarer än typ en mening till dig :/

Svar: Oj, nu fick typ 10 kommentarer från dig nu :) Verkar som att blogg.se tror att du är spam och därför har inte alla publicerats.
Jag förstår din fråga och visst var det så att folk på ProCivitas (och i hela Helsingborg för den delen) handlade sina kläder på Cirkus och Zebtra. Men det var inte så "in-your-face" som jag upplever det här, men det kanske är för att jag själv aldrig handlade på Zebra och Cirkus (hade varken råd eller lust att bära den typiska Helsingborgs-uniformen bestående av lager-på-lager Hunky Dory och Odd Molly). Eller för att jag blivit äldre och reflekterar mer över det? Men några LV och Chanel-väskor fanns definitivt inte på min tid, så kanske det har trappats upp lite?
Sofie Lundberg

2012-09-15, 17:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback