Köttfärspannkaka
Igår lagade jag en rätt som jag hittade på min gamla klasskompis Nicoles blogg. Hon kallar det pannkakspizza men jag tycker det känns som en köttfärspannkaka. Supergod i alla fall!
Köttfärspannkaka
2 dl grädde
5 ägg
köttfärs (lagad som du själv tycker om)
ost att riva på
1. Gör en köttfärs enligt eget tycke. Jag lagade en med lök, vin, kryddor och krossade tomater.
2. Blanda ägg och grädde, lite salt och peppar, och häll i en ugnssäker form. In i ugnen på 200 grader tills pannkakan får färg.

3. Lägg köttfärsen ovanpå pannkakan, och riv/hyvla ost över. In i ugnen i ca 10 minuter.

4. Färdigt! Inga kolisar, inga onyttigheter - bara en god köttfärs på en tjock variant av en pannkaka.
Jag serverade med sallad på ruccola, tomat, fetaost och dressing samt pfeferoni, som jag alldeles nyligen blivit helt kär i.

A
Oj! Det ser gott ut.
Måste testa denna och även kakan i några inlägg längre ner.
Karin O
Mums vad gott!
Josef
Mmmmmmmm
Nicole
Visst är den god? Köttfärspannkaka passar bra också :) Kul att jag kunde bidra med gott recept. Lagade en köttfärslimpa ikväll, så himla gott!
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback