Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

9 favoritbilder från New York

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
 
 
 
 
Jag gick igenom alla mina bilder från åren i New York häromdagen. Blev väldigt nostalgisk, och lite ledsen, när jag mindes allt roligt jag varit med om. Även om jag verkligen trivs här och är nöjd med mitt liv i Stockholm kan jag inte hjälpa att sakna de nära vänner jag har kvar i New York och pulsen i staden. Men så är det väl alltid, man  kommer aldrig sluta sakna perioder där man har mått riktigt bra och haft roligt, hur bra det än blir efteråt. 
 
Men! Jag hittade lite bilder i mapparna som jag tycker mer om än andra och jag bestämde mig för att lägga dem i en separat mapp "The Best of New York". Jag fick ju min nya kamera (Nikon D7000) förra året och med den kunde jag verkligen fånga New York på riktigt. Inte för att jag var (eller är) något proffs, men jag började verkligen uppskatta möjligheten att kunna ta riktigt fina bilder, och ibland lyckades jag tycker jag. 
 
Här är lite smakprov på mina egna favoritbilder från New York: 
 
1. Utsikt från The Carlye Hotel på Upper East Side. 
Den här bilden tog jag från Tords hotellrum på The Carlyle. Hotellet ligger i det finaste området på UES, precis vid Central Park, och utsikten från 32:a våningen var helt oslagbar. 
 
 
2. Oscar de la Renta fall 2012 fashion show
Som ni vet jobbade jag på Oscar de la Renta som praktikant det sista året i New York och fick därför möjlighet att gå på deras shower under Fashion Week. Helt fantastiskt kul! Och det här var första gången jag hade med mig den nya kameran. Det var inte helt lätt att få till bra bilder eftersom modellerna rörde sig snabbt och jag inte var van vid alla inställningar ännu, men den här bilden tycker jag väldigt mycket om. 
 
 
3. 230 Fifth rooftop bar
Ännu en bild tagen på höga höjder. Den här är från en utomhusbar på toppen av ett höghus på femte avenyn, 230 Fifth. Man hade en helt fantastisk utsikt över Empire State Building, som ni ser. 
 
 
4. Rollerskate-party i Central Park 
När jag, Petra och Sofia tog en promenad i Central Park förra våren hamnade vi mitt i ett rollerskate-party på gatan; folk dansade och åkte omkring på rollerblades inför en publik som stod runtomkring. Ganska oklart, men roligt. Och den här mannen, som är lite av en Central Park-kändis, gick omkring till alla för att visa upp sin hund och papegoja. Jag tycker att jag fick till en riktigt bra bild på honom, en av mina favoriter. 
 
 
5. Emelie och Filippa utanför Pastis 
Älskar den här bilden. Dels för att den innehåller två av mina favoritpersoner, men också för att jag tycker den är så himla full av känsla och kärlek. En riktigt härlig kompiskram. 
 
 
6. I väntan på tunnelbanan
Den här bilden tog jag på väg hem från skolan en dag. Inte superintressant i originalversion men gillar retuschen jag fick till. Smutsig, gritty och ganska ful - precis som tunnelbanan i New York faktiskt är. 
 
 
7. Elins födelsedag på Lavo 
Elin fyllde år och det firade vi med buller och bång med en middag på Lavo. Tycker om den här bilden för den känns väldigt "caught in the moment" och representerar verkligen stämningen under kvällen. 
 
 
8. Shake Shack, Madison Square Park 
Heaven on a plate. Det vattnas i munnen varje gång jag ser den här bilden för det finns fan inget godare på denna jord än en Shake Shack-burgare med cheddar cheese fries och cola. Det finns inte! 
 
 
9. Woody at Times Square
Eftersom Oscar de la Rentas kontor låg precis vid Times Square brukade jag gå dit efter jobbet ibland. Jag älskar det stället! Stämningen, alla människor - det är verkligen något man inte upplever någon annanstans i världen. Jag brukade ta med mig kameran och försöka fånga känslan av kaoset, och min favoritbild är denna. Visar på något sätt att man kan se och vara med och precis vad som helst på det här stället.  

Felicia

Din blogg är superfin! :)
Kram

2012-09-23, 11:16:15
Hemsida: http://hejflisan.blogg.se
Karin O

Underbart, nu vill jag dit:)

2012-09-23, 13:18:02
Hemsida: http://kakansemlanoliven.se/
tinabanck.blogg.se

ÅÅÅÅ underbara New York!

2012-09-23, 15:53:38
Hemsida: http://tinabanck.blogg.se/
JULIA AY

Gud vad avis man blir! Min drömstad!!

2012-09-24, 21:37:50
Hemsida: http://www.juliaays.blogg.se
johanna

Härliga bilder! Gillar speciellt den från födelsedagsfirandet! Klockren! :)
saknar new york gör man ju en del..!

Svar: Tack snälla :)
Sofie Lundberg

2012-10-01, 14:27:33
Hemsida: http://tigermysig.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback