Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Vad gör jag för fel?

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
 
Såhär ser min stackars kryddodling ut efter tre veckor. Visst har den vuxit en del, men den har också attackerats av en massa äckel-mögel så att jag nu är tvungen att slänga alltihop. Så himla surt! Samma sak hände mig när jag för nån månad sen försökte mig på att göra surdeg - det började också mögla. Är det nåt fel på luften i min lägenhet eller är det bara jag som har riktigt o-gröna fingrar? 

Caroline

Du har kanske vattnat för mycket? Är det för blött och du inte har hål i botten på krukan så kan ju inte vattnet ta vägen någonstans = det kan bli mögligt. Det är bara bra om det får torka upp lite mellan vattningarna :)

Svar: Ah, det låter ju verkligen som att det skulle kunna vara anledningen. Suck, jag är inte bra på det här.. Men men, man lär sig av sina misstag :)
Sofie Lundberg

2012-10-24, 13:27:05
isabelle

tror också att det är pga att du har vattnat för mycket. Angående surdegen beror det antagligen på att du inte matade den tillräckligt ofta eller rörde för lite? Svårt att säga på rak arm men det brukar vara orsaken

2012-10-24, 23:32:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback