Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mitt skotska liv

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Jag låg i soffan och kollade igenom mina gamla bilder på datorn innan och fastnade speciellt på mina gamla bilder från tiden i Skottland. Det känns så konstigt, att jag faktiskt har bott i Edinburgh, och att det egentligen var det som var planen för mig då. New York fanns det fortfarande inte en tanke på. Det känns som ett helt annat liv, ett långt, avlägset minne som jag inte riktigt kan relatera till längre. 
 
För er som inte vet bodde och pluggade jag i Skottland i ett halvår år 2009. Tanken var att jag skulle bo där i 4 år, men jag insåg efter bara några månader att varken programmet (International Management), skolan (Heriot-Watt) eller Edinburgh var något för mig. Jag flyttade därför tillbaka till Sverige efter en termin. Men jag ångrar verkligen inte att jag åkte, för om jag inte hade fått smak för att bo utomlands och plugga på engelska hade jag kanske aldrig tagit steget att söka mig till FIT och New York. Allt har en mening, right? 
 
Tänkte visa lite av mitt liv i Skottland i bilder. Även om det var en kort tid var jag med om mycket, och jag hade riktigt roligt. 
 
Jag flyttade tillsammans med min bästis Sofia, vilket var sjukt skönt och mysigt. På bilden ovan sitter vi i bilen med våra mammor på väg till Göteborg och flygplatsen. Vi var jättenervösa och jättespända och förväntansfulla, som ni kanske kan förstå. 
 
 
Det här lilla rummet bodde jag i under ett halvår. Det var ett studentrum på universitets campus och jag försökte göra ALLT för att ge någon slags mysfaktor till rummet. Mer deprimerande boende får man leta efter, men jag trivdes ändå ganska bra. Det var liksom mitt eget lilla krypin. Dessutom bodde Sofia, Ella och Sandra en trappa ner, så det var som att vi alla bodde tillsammans med var sitt eget rum. Helt okej ändå. 
 
 
Ibland lagade jag mat som såg ut som spya, men det var faktiskt jättegott. En köttbit med någon slags rödvinssås, potatis och sallad. Så länge man blundade var det okej! 
 
 
Varje fredag och ibland på veckodagarna tog jag och mina tjejer dubbeldäckaren in till stan för att gå ut och dansa lite. Hade många roliga kvällar i Edinburgh med de här damerna. 
 
 
Jag delade kök med några andra i min korridor och det var alltid så otroligt stökigt, så jag började skriva små lappar på dörren för att be dem göra i ordning efter sig. Här skrev jag "PLEASE, clean up after yourselves in the kitchen. It's not very nice to cook in that mess". Jag kommer ihåg att jag la till en smiley och ett hjärta för att inte låta för surtantig. Även om jag var riktigt jävla skitsur egentligen! 
 
 
Skolan hade flera squashbanor som vi spelade på ibland. Riktigt svettig sport faktiskt! Jag blev aldrig speciellt bra, men vad gör det så länge man har kul? 
 
 
Vi firade Halloween och eftersom ingen hade hunnit köpa en outfit eller hade pengar att lägga ner på något fancy så köpte vi alla barndräkter som vi klippte och gjorde om till.. ja, jag vet inte vad det blev men något i alla fall. Det var en kul fest hos ett gäng norrmän i alla fall, och vi var de enda som inte var utklädda till typ sexy nurses och sånt. 
 
 
Tre fina flickor utanför vårt korridorshus. 
 
Överlag hade jag en väldigt mysig tid i Skottland. Bortsett från skolan som var dödstråkig och vädret, som oftast var regnigt och grått, hade vi himla roligt, och jag är glad att jag åkte. Som sagt, vem vet var jag annars hade varit idag? 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback