Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Lyxfrukost

Skriven .
Placerad i "Mat, "
1 kommentarer
Eftersom jag fick en oväntad sovmorgon idag bestämde jag mig för att lyxa till det lite genom att göra en kantarelltoast till frukost. Jag har alltid haft svårt för svamp men kantareller är en nyfunnen kärlek som jag kan äta hur mycket som helst. 
 
Kantarelltoast med bacon 
en handfull trattkantareller 
6 skivor bacon 
2 skivor bröd
några skivor ost
salt & peppar
ruccola till garnering 
 
1. Stek bacon knaprigt och lägg åt sidan på lite hushållspapper
 
2. Torka av stekpannan så att allt baconfett försvinner och lägg i en stor klick smör tillsammans med kantarellerna. 
 
3. Stek tills kantarellerna får lite färg och lägg sedan i bacon igen. Gör plats för två brödskivor och stek dem på båda sidor. 
 
4. Lägg några skivor ost på bacon/kantarellröran i stekpannan så att den smälter. 
 
5. Lägg upp röran på brödskivorna och garnera med ruccola. 
 
 
 
 
 

Petter

Mmmmh älskar kantareller också! Testa skippa baconen men släng i lite grädde, en skvätt sojja o lite honung. Recept ala morsan, bästa bästa.

Och, grattis till lägenheten, fan va fin den ser ut!

Svar: Åh, tack för tipset, lät supergott! Låter gott att ha i pasta också :-)
Tack snälla! Hoppas allt är bra med dig och Linn, och hör av dig om du någon gång har vägarna förbi Stockholm! Kram
Sofie Lundberg

2012-10-24, 20:41:11
Hemsida: http://sunshinestories.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback