Lyxfrukost

Eftersom jag fick en oväntad sovmorgon idag bestämde jag mig för att lyxa till det lite genom att göra en kantarelltoast till frukost. Jag har alltid haft svårt för svamp men kantareller är en nyfunnen kärlek som jag kan äta hur mycket som helst.
Kantarelltoast med bacon
en handfull trattkantareller
6 skivor bacon
2 skivor bröd
några skivor ost
salt & peppar
ruccola till garnering
1. Stek bacon knaprigt och lägg åt sidan på lite hushållspapper
2. Torka av stekpannan så att allt baconfett försvinner och lägg i en stor klick smör tillsammans med kantarellerna.
3. Stek tills kantarellerna får lite färg och lägg sedan i bacon igen. Gör plats för två brödskivor och stek dem på båda sidor.
4. Lägg några skivor ost på bacon/kantarellröran i stekpannan så att den smälter.
5. Lägg upp röran på brödskivorna och garnera med ruccola.

Petter
Mmmmh älskar kantareller också! Testa skippa baconen men släng i lite grädde, en skvätt sojja o lite honung. Recept ala morsan, bästa bästa.
Och, grattis till lägenheten, fan va fin den ser ut!
Svar:
Sofie Lundberg
Trackback