Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Jag behöver er hjälp!

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
6 kommentarer
Apropå pluggande, jag tänkte faktiskt be er om hjälp med ett skolarbete som jag ska presentera på onsdag. Jag behöver alla tips jag kan få. Har en idé som jag funderar på men det är alltid roligt att få lite nya infallsvinklar. Supertacksam om ni kan komma på något bra! 
 
Uppdrag: Få barn att vilja ha en grönsak. Barnet ska självmant i livsmedelsbutiken vilja välja en specifik grönsak och köpa med sig hem. Vilken grönsak är upp till oss.  
 
Begränsningar: Ingen överdriven produktutveckling (man får alltså inte doppa gurkan i socker till exempel). Inget mutande med leksaker. Det måste även vara hyfsat kostnadseffektivt, det kan alltså inte vara för extremdyrt att genomföra. 
 
Format: Det kan vara en kampanj, ett nytt sätt att sälja produkten i butiken eller vad som helst inom rimliga gränser 
 
Så, ni som har barn eller som förstår barn eller som bara har en supermegabra idé: 

Hur får man ett barn att vilja ha en grönsak?   

Amanda

Barn älskar allt som ser ut som små figurer och det är något som är hyffsat lätt att få frukter att göra. I likhet med dem klistermärken som redan nu ofta sitter på äpplen kan man ju göra det i Form av två ögon och en mun utformat på lite olika sätt så det kan finnas något som passar alla. Kan både bli en sak att jämföra med kompisarna på fruktstunden vilken figur dem har samtidigt som dem själva kan få välja i affären vilken den helst vill ha och på så sätt få det att kännas speciellt! Kan sättas på dem Flesta frukter och grönsaker, extra effekt på dem
Med lite blast som morötter och rädisor där man även får lite hår på dem?

Kom ihåg när jag var mindre då var allt som det fanns jämföra och som var lite speciellt genast något man ville ha. Ta bara zoo-askarna med olika djurbeskrivningar på baksidan? Ständig jämförelse vem som fick häftigaste djuret som man sedan fick "bli" i efterföljande lek! Räcker med lite skyltar i själva affären kanske som föräldrarna ser och även de lite större barnen och ligger det sedan några äpplen som ser ut som figurer och bredvid några helt vanliga päron tror jag många direkt skulle ta äpplena! Bara en liten tanke! Hoppas ni kommer på något bra ! Lycka till och tack för en härlig blogg!

Svar: Tack snälla för superbra tips! Jag har faktiskt tänkt mycket i de banorna, precis som du säger det här med att barn älskar små figurer och saker som de kan jämföra på skolgården Supersupersupertack!!
Sofie Lundberg

2012-10-11, 10:05:00
ebba

På nåt sätt kanske para ihop grönsakerna med olika superhjältar? Genom affisher, klistermärke (som nämndes ovan) eller liknande. Lycka till! Och tack för du skriver om detta, tycker det är jätteintressant att läsa om huroch vad du pluggar eftersom jag själv funderar på att plugga marknadskommunikation!

Svar: Ja, absolut. Jag tror definitivt man kan vinna över barn genom att personifiera produkter som kanske inte annars är så roliga, men som när det får ett lite roligt ansikte (som en superhjälte) plötsligt blir mycket mer intressant. Tack för tipset, och jag ska absolut fortsätta skriva om vad jag gör på Berghs om det är intressant :)
Sofie Lundberg

2012-10-11, 11:36:37
Lotta

Barn älskar tävlingar. Ha någon sorts tävlingskampanj där barnen exempelvis måste laga en maträtt med grönsaker och sedan skicka in bild och recept. Vinnaren får ett bra pris. En resa kanske.....

Svar: Aah, bra idé! Att engagera barnen sådär kan säkert få dem att bli mer intresserade av att äta grönsaker - och ett bra pris lockar ju alltid :)
Sofie Lundberg

2012-10-11, 16:02:57
Liie

Jag kan inget om barn men tänkte direkt när jag läste inlägget att om frukterna såg ut lite roligare ut så lär det säkert locka barn, så läste jag Amandas kommentar och den tycker jag var helt klockren!

2012-10-12, 01:40:05
Hemsida: http://heyli.blogg.se/
Amanda

Vad glad jag blir att du gillade idén! Fortsätt gärna skriva om vad du gör i skolan och vad du tycker om utbildningen är jätteintressant! Har länge funderat på att läsa något med reklam, marknadsföring och kommunikation men inte riktigt vågat "satsa" eller vad man ska säga så toppenkul att få en lite bredare uppfattning om vad man faktiskt gör när man läser det ! Trevlig helg :)

2012-10-12, 15:39:14
anna

Tycker också amandas idé är helt fantastisk!

Tävlingsidén är också bra, men den skulle bara funka på några få.

Men jag tror att det skulle bli "en grej" som alla gjorde om man gjorde frukterna till figurer och kunde jämföra dom som Amanda föreslog.

2012-10-12, 21:17:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback