Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Dialekt-problem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
4 kommentarer
Jag har en väldigt icke-charmig egenskap som börjat blomma ut ordentligt här i Stockholm, och det är att jag byter dialekt stup i kvarten. Hemma pratar jag som vanligt (en slags blandning av skånska och rikssvenska) men i skolan har jag märkt att jag börjat prata mer och mer ren stockholmska. Jag gör inte det med flit, men när jag tänker på det märker jag hur stor skillnad det faktiskt är. Ni ska bara höra när jag håller presentationer t ex! 
 
Med en pappa från Stockholm, en mamma från Göteborg och en uppväxt i Skåne är det kanske inte så konstigt att jag inte har någon riktig dialektidentitet och jag har egentligen alltid anpassat min dialekt efter folk jag pratar med, men det börjar bli lite störigt. Jag kan liksom inte hålla isär dialekterna ibland och folk måste tro att jag försöker spela cool eller något när jag ändrar sådär hela tiden. Typ, försöker låta ballare än vad jag är. 

Så vad gör man? Ska jag bara försöka bestämma mig för en dialekt och hålla mig till den? Det är nog lättare sagt än gjort, men den här dialekt-schizofrenin börjar gå mig på nerverna. Kanske får satsa på att bli stockholmare fullt ut?
 
 

Lotta

Kan du inte göra en videoblogg? Skulle vara otroligt roligt och höra dina olika dialekter. Någon kanske kan filma en snutt när du håller ett föredrag och sedan något hemma i mer vardagsprat :-) ?

Svar: Åh, det låter väldigt läskigt och inte riktigt som en grej för mig. Vet inte vad jag skulle prata om utan att det lät otroligt krystat :D Men ska fundera!
Sofie Lundberg

2012-10-22, 18:49:53
Hemsida: http://iamcharlotte.blogg.se
Sofia

Jag tycker att det låter väldigt charmigt :D Fortsätt med det, det gör dig bara ännu mer unik!

2012-10-22, 20:03:59
NK

Hahaha....va roligt jag har exakt samma "problem".
Och blir ofta pikad för att jag börjar prata mer och mer med Stockholms dialekt, men jag hör det faktiskt inte själv för ens någon annan påpekar det.

2012-10-23, 20:32:01
Hemsida: http://mrskank.wordpress.com/
Anna J

Jag har samma problem! Inte så mycket med svenska, men absolut med brittisk/amerikansk dialekt! men om du ska köra på en svensk dialekt så tycker jag att göteborska är den bästa :) tack för en bra blogg förresten!

2012-10-24, 22:36:20
Hemsida: http://thegirlwiththedimple.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback