Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mina planer för hösten

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Efter många om och men, många turer fram och tillbaka, många timmar kämpandes och funderandes och oroande är det nu bestämt: jag åker inte tillbaka till New York i höst. De flesta av mina vänner vet redan om det, likaså självklart min familj, men det känns som att jag ändå på något sätt måste göra det "offentligt", speciellt eftersom jag vet att många av er som läser gör det just för att ni också har drömmar om att bo i USA.
 
Tankarna började redan i höstas när jag kände att även om jag verkligen älskar New York och mitt liv där, så är det någonting som inte känns hundra procent rätt. Jag insåg att min uppfattning om vad jag vill göra några år framåt har ändrats litegrann och den utbildning jag läser på FIT inte skulle ta mig dit jag vill. Don't get me wrong, det är en superbra skola, en av de bästa i sin genre, men om jag ska kunna göra det jag vill göra 10 år framåt måste jag byta inriktning. Därför sökte jag till en annan skola, en i Sverige. En skola som jag velat gå på sedan jag gick första året på gymnasiet men visste att det var helt otroligt svårt att bli antagen till. Dessutom är den riktigt dyr och jag har aldrig tänkt att det faktiskt varit en möjlighet.
 
Men jag sökte i alla fall och hoppades på det bästa, och det var typ det enda jag kunde tänka på hela sista delen av terminen (att jag fick A i alla ämnen är lite av ett mirakel). Jag gjorde arbetsprov, kom vidare på intervju och fick sen vänta i vad som kändes som en evighet på svar. Och till slut för några veckor sedan kom det: jag har kommit in. När jag läste mailet kände jag ännu starkare att det var rätt beslut. Jag ska flytta hem!
 
Visst kommer jag sakna New York till döds ibland, speciellt mina underbara vänner där som jag kommit så nära det senaste året. Det kommer säkert komma dagar då jag ångrar mig, frågar mig själv varför jag är här och inte där. Men jag tror att oavsett vad som händer i livet ska man följa sina känslor och sin instinkt. Jag känner att det här är rätt och jag längtar redan efter den nya utmaning som väntar.
 
New York finns alltid kvar i mitt hjärta alltid och vem vet, kanske jag någon gång återvänder. Det är i alla fall en tröst att veta att staden finns kvar fär mig att besöka precis när jag vill. Och jag är riktigt taggad inför året som kommer!

åsa

lycka till i framtiden. kommer att fortsätta läsa din blogg :) men nu vill jag veta om utbildningen!

2012-07-03, 18:41:22
Anonym

Tråkigt att du lämnar new york men kul att du har hittat nåt annat som känns rätt! Hoppas du fortsätter blogga och skriver mer om den nya skolan istället :)

2012-07-03, 19:28:15
Alma Ahlrik

Vilken är den nya skolan?

2012-07-03, 20:13:51
Hemsida: http://almaahlrik.blogg.se/
Amanda

Jag läser din blogg lika flitigt när du bloggar hemifrån Sverige! Du har ett så härligt sätt att uppdatera med en perfekt blandning av det mesta! Och du är sjukt inspirerande med ditt mod i olika utbildningar och hur du lyckas med vad du kämpar för!Men nu är jag också nyfiken vad är det för utbildning?

2012-07-03, 21:03:54
Bina

Spännande :) får man fråga vad det är för utbildning du ska gå?

2012-07-03, 21:11:30
Victoria

Ska du gå på Berghs? :)

2012-07-03, 21:47:31
Tilla

Självklart ska man följa sin magkänsla för vad som känns rätt! Känns det rätt är det oftast det, men skulle det inte vara det så är ju inte det hela världen :-) Man ska passa på att göra så mycket som möjligt under sitt liv. Jag vill också gärna höra mer om vad det är för utbildning du ska gå!

2012-07-04, 09:55:25
Hemsida: http://lexochjag.blogg.se
Lovisa

Grattis Sofie!
Och tack för all din hjälp!!

2012-07-04, 16:19:11
Hemsida: http://lovisafasth.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback