Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Matinspiration, tack

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
12 kommentarer
WholeFoods ett par veckor sedan

Har haft så himla dålig inspiration när det gäller vad jag ska laga för mat den senaste tiden. I början av terminen var jag riktigt peppad på att hitta på nya maträtter varje dag, men det återgår liksom alltid till att bli en sallad med antingen tacoköttfärs eller kyckling. Gott men tråkigt efter ett tag. Älskar ju att gå och handla men vet inte riktigt vad jag ska köpa längre. Ska ju helst passa en studentbudget också.

Om ni har några fantastiskt bra tips på god och nyttig mat, hit me!

Julia

Jag älskar att steka quorn chicken pieces, slänga in alla möjliga råa grönsaker (brukar köra med broccoli, morötter, blomkål, champinjoner) och sen hälla grädde eller creme fraiche över detta och krydda med ex soya och chilli powder. Toppa det med lite cashews också. Blir jättegott! Vill man ha mer carbs kan man ju alltid äta det med ris.

2012-02-28, 18:24:36
Robin

Well, nu vet jag i och för sig inte riktigt vad du tycker om för något. Men curry ris med räkor, gott bröd och sallad är riktigt nice =)



Annars så kanske du kan testa på att göra hemmagjorda piroger ^^ lax lasagne kan jag också rekommendera. Lycka till!

2012-02-28, 18:46:17
Hemsida: http://thegamingground.com
filippa

hej hur din dag varit ? :)

2012-02-28, 19:02:38
Hemsida: http://fiddees.blogg.se/
mdde

Det här är en jättegod rätt som jag brukar göra när jag inte har en blekaste aning om vad jag ska käka, det är supergott!

Fräs på rödlök i stekpanna. Stek sedan på bacon/korv/champinjoner (man kan ta det man har och blanda lite). När det har stekts så häller du på en burk tomatsås. Kryddar med salt, lite peppar, timjan, cayenne peppar, vitlök (här är det även lite vad du själv vill ha för kryddor, så smaka av). Man kan även klippa i lite basilika eller persilja om man vill. Lägg sedan på ett helt rått ägg (ett ägg per person, eller jag om du vill ha två är ju upp till dig) Sedan låter du det puttra på låg värme i kanske fem minuter. Sedan häller du upp det i en djuptallrik och försöker så att ägget inte åker iväg eller går sönder bara för syns skull. (det ska ju ändå ätas upp så det gör ju inget om det går sönder) Sen kan du ha pasta eller ett rostat bröd under, det beror på vad man vill ha. :) Så man kan experimentera väldigt mycket med den rätten och det är såååå himla gott, alla borde testa! Extra gott blir det om man har lite flingsalt sådär efteråt, MUMS.

2012-02-28, 19:15:15
Hemsida: http://isaidboom.blogg.se/
Anonym

jag är sämst på att laga mat och vill gärna att det ska gå fort (himla tur att jag älskar nudlar, hehe) men ibland "lyxar" jag till det med annat, t.ex:

- lax och potatismos, enkelt och gott!

- grönsakswook med olika tillbehör.

- blanda keso med banan, mandlar, purjo, äpple m.m. man tar vad man har och gör den hur matig som man känner för.

- soppor! hur bra passar inte det en dag då det är lite kyligt ute?



lycka till!

2012-02-28, 20:15:20
Hannah

Fin blogg :) Allt bra med dig?

2012-02-28, 20:37:14
Hemsida: http://ryttareochkusk.blogg.se/
Cornelia

Hmm, svårt att komma på så här på en gång.. men paj och sånt är ju lätt och billigt :) ha det fint!

2012-02-28, 20:50:59
Hemsida: http://alltidcornelia.blogg.se/
Andjela

Fin blogg och fina bilder :)!

Kram

2012-02-28, 21:14:35
Hemsida: http://bebbiiss.blogg.se/
Madde

Varsegod! :)

Ja precis, man knäcker det ovanpå efter att du har haft i tomatsåsen! och man låter det vara rått liksom. :) Vitan i ägget kanske blir lite vitt (eftersom man låter det puttra i några minuter) men annars så är ägget rått när man serverar! Hoppas du förstår, annars är det bara att fråga mera! :)

2012-02-28, 21:39:50
Hemsida: http://isaidboom.blogg.se/
-Sofie

Jag förstår precis hur du menar.. Något jag ofta gör när inspirationen är låg är soppa. Tomatsoppa, morotssoppa, spenatsoppa. Ja, listan kan göras lång. Dessutom går det relativt fort och är billigt. ;)

2012-02-28, 22:07:02
Hemsida: http://sofiekleist.blogg.se/
Jen

* Omeletter gå att variera med oilka fyllningar

* Pannkakor/Crépes

* Olika sallader

* Wraps

2012-02-29, 08:14:55
Hemsida: http://www.misshart.blogspot.com
sofia

Spenatsoppa! Billigt, snabblagat och nyttigt :) värmer frusen hackad spenat på spisen, tillsätt en halv grönsaksbuljong (till en person), på med lite mjölk och kasella (kvarg 1%) eller creme fraiche och pytte lite vitpeppar om du gillar det. färdigt på några minuter. om man vill kan man tillsätta pasta, fetaost, bröd, ägg eller vad man än gillar :)

2012-02-29, 22:19:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback