Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Hur jag hamnade på ODLR

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Fick en fråga om hur jag lyckades fixa mitt internship så jag tänkte svara på det:

Första terminen jag var här kom Tord hit över Fashion Week för att jobba. Han var så snäll att jag fick gå både på Ralph Laurens visning (som var helt fantastiskt) samt Oscar de la Rentas. Han kände nämligen kvinnan som var chef över merchandising där och när vi gick dit tillsammans fick jag träffa henne. Hann inte säga mer än några ord innan hon frågade "So, would you be interested in an intership with us?". Jag trodde att hon skämtade så jag skrattade bort det lite men hon bad mig kontakta hennes assistent så att vi kunde ordna en intervju. Några veckor senare gick jag till huvudkontoret för intervjun (kan ni förstå hur nervös jag var?) och jag måste gjort ett bra intryck för jag fick platsen. And here I am!

Så man kan väl säga att kontakter alltid är det bästa sättet att få en in en fot, i vilken bransch det än gäller. Jag har haft otrolig tur som känner så inflytelserika människor, och jag tycker ni ska försöka fundera på om ni har någon ni kan ta kontakt med när ni verkligen vill något. De flesta människor är otroligt hjälpsamma och så länge du representerar dom på ett bra sätt  kommer de vilja fortsätta hänvisa dig till olika personer som du kan ha nytta av i din karriär. För två år sedan trodde jag inte att jag skulle bo i New York, att jag skulle ha praktikplats på en av världens mest välkända modemärken och leva ett liv jag alltid drömt om. Men, ingenting är omöjligt.


Första ODLR-showen jag var på, hösten 2010

Emma

Är det svårt att gå ut på krogen om man inte är 21? :)

2012-02-22, 18:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback