Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Så blev min hamburgare.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Igår gjorde jag som sagt mina allra första egna hamburgare. Väldigt spännande! Vi hade Philip på besök så det var lite extra kul. Överlag blev det en bra hamburgare, men det finns defintivt plats för förbättrning. Det här var mitt första försök och jag blev nöjd, men nästa gång blir det ännu bättre! 
 
 
Under eftermiddagen hämtade jag det den köttfärs jag beställt från Köttbaren. Världens mysigaste lilla butik/restaurang. Fick jättebra service från en trevlig kille i köttdisken och jag tror att jag till och med fick lite första-gången-rabatt. Förutom 700 g malt högrev köpte jag 2 tryffelbearnaise och 2 BBQ-såser.
 
 
Det blev fyra patties av högreven som jag kryddade lite med salt och peppar. Såhär i efterhand kunde jag nog ha kryddat det lite mer, men man kan ju inte vara perfekt första gången! 
 
 
Istället för pommes gjorde jag ugnsbakade potatisar med timjan och rosmarin. Enkelt och gott. Jag brukar alltid göra potatisen i olja, men sen lägga i en klick smör de sista minuterna för en knaprigare yta och ännu godare smak. 
 
 
 
Köttet skulle jag steka medium-rare men det blev tyvärr lite väl rare. Svårt att veta hur man lyckas med den perfekta medium-rare, men jag antar att övning ger färdighet. På hamburgaren hade jag en dansk ost som ost-killen på Sabis rekommenderade just för hamburgare, och knaperstekt bacon såklart. Ketchup och BBQ-sås på, och sallad och lök till. Enkelt och gott! 
 
 

cathrin

Ser sjuuuukt gott ut!

2012-12-15, 05:28:07
Hemsida: http://gemignamnet.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback