Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Frågor och svar, del 2

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer

Hejsan!

Tänkte höra om du har några bra tipps på vars man kan bo billigt om man ska åka till new york själv i ca 3 veckor?

Älskar din blogg!

Det finns hostel lite överallt i stan som jag har hört är bra om man är beredd att leva enkelt. Annars är det smart att hyra en lägenhet. Finns många som hyr ut sina lägenheter i stan året runt och till bra priser. Kolla http://airbnb.com.

 

1.Vet du några bra hemsidor för lägenheter man kan hyra i New York med priset 12000kr/månad (inte över).

2.Finns det några bra outlets i New York eller utanför?

Har läst din blogg jätte länge nu och det är så roligt när du skriver om själva stan och hur inspirerande det är!

 

1. Beror lite på hur länge du ska hyra. Det är möjligt att du kan hitta en studio för det priset om det handlar om ett långtidsboende men det kan vara svårt. Det smartaste är att försöka hitta en rumskompis och dela med. Kolla Svenska Kyrkans Bostadsforum och CraigsList.

 

hej! när du sökte till en skola i USA, tog du hjälp av någon organisation eller klarade du av det själv? I så fall, vilken organisation använde du dig av och rekommenderar du den?

 

Jag sökte själv!

 

Hur mycket kostar det att bo där just du bor?

 

Jag bor i ett rätt dyrt område men delar en 2-bedroom lägenhet med två andra tjejer, så det blir inte för dyrt.

 

Jag är i skedet att försöka bestämma vad jag ska göra med min framtid. Har tagit ett sabbatsår efter studenten och jobbat nu i snart ett år. Är sugen på att göra något nytt och spännande, men är ibland för feg för att ta det steget. Ditt liv verkar vara helt amazing! Vad är det bästa med att du tog beslutet att plugga i New York? Har du någonsin några jobbiga dagar då du ångrar att du flyttade? Vad skulle du ge för tips till mig som står och velar vad jag ska göra med min framtid? Älskar din blogg, den är väldigt inspirerande! Keep up the good work! Kramar från Sverige :)

 

Hej, och tack för dina fina ord!

Det bästa med att jag började plugga här är nog hur mycket jag utvecklats. New York är en fantastisk stad och man lär sig mycket av att bo här, om sig själv och livet överlag. Kommer aldrig ångra en sekund att jag flyttade hit! Visst längtar man hem ibland, men oavsett vad som händer kommer det vara ett av de bästa besluten jag någonsin tog.
Mitt tips till dig är nog bara att inte stressa över ditt beslut. Kom fram till det du verkligen vill göra och våga prova. Om det visar sig vara fel är det bara ännu en erfarenhet att lägga i bagaget. När jag flyttade till Skottland och börajde plugga tog det inte lång tid innan jag insåg att det var fel, men om jag inte hade gjort det hade jag kanske aldrig hamnat här. Så våga ta steget och prova nya saker, det kan aldrig bli mer än fel, eller hur?

 

Varför flytta du till ny ?

Vad kostar det att bo där?

Hur fick du lägenhet eller student boende ?

Går du i skolan eller pluggar du ?

Får du pengar till mat o allt sånt ?

Hur mycket kostar det att köpa mat där?

Ska du skaffa familj ?

Vill du ha barn eller ?

Vad saknar du i sverige ?

Hur visste du att du ville bo i ny ?

Är det inte onyttit mat i ny ?

Hur lärde du dej engelska ?

När flytta du ditt ?

Va tycker dina föräldrar att du bor där ?

Hur blev du medborgare där ?

 

Oj, många frågor!

  1. För att jag ville börja plugga på FIT, och för att jag alltid drömt om att bo i New York
  2. Det är väldigt olika men man får räkna med att det är dyra hyror etc, medan mat och nöjen är billigare än hemma i Sverige
  3. Genom lite tur och bra vänner
  4. Jag pluggar på FIT
  5. Jag tar CSN-lån som täcker levnadskostnader och tuition fee
  6. Som sagt, mat är något som är billigare i New York än vad det är i Sverige. Jag kan köpa det mesta ekologiskt och ändå komma undan billigare än jag hade hemma.
  7. Inte riktigt ännu men tids nog.
  8. Ja det vill jag
  9. Jag saknar min pojkvän och familj mest
  10. Har alltid velat bo i NY
  11. Jo, men man får försöka låta bli att köpa det helt enkelt :-)
  12. Lärde mig engelska i skolan precis som alla i Sverige
  13. Jag flyttade hit hösten 2010
  14. Mina föräldrar är väldigt glada och stolta över mig, tror jag.
  15. Jag är inte medborgare, har bara student-visa.

 

När kommer du tillbaka till sverige igen ?

Saknar du inte sommaren i sverige?


Jag kommer tillbaka den 23 maj. Självklart vill jag inte missa den svenska sommaren, helt underbart ju. New York blir alldeles för varmt och kvavt under sommarmånaderna.


när kommer din kille till ny ?

Vill du bo med din kille i sverige eller ny ?

Skulle du kunna bo i ny med din kille eller ska du bo i sverige sen eller ?

Vad ere du inte kan vara utan i sverige mat ?

Är godiset bättre i sverige eller i ny ?

 

Ingenting är bestämt ännu, beror på många olika saker: visum, vad jag vill göra i framtiden, vart han bor någonstans etc. Vi får se helt enkelt.

Jag älskar godis och det kan jag inte vara utan, men som tur är har svenska godisbutiken Sockerbit öppnat bara några gator från min lägenhet. Godiset är alla gånger bättre i Sverige.

 

Hej Sofie!

En av mina högsta drömmar är att flytta till New York efter gymnasiet eller vidarestudier o bo där i något/några år. Om man skulle flytta dit själv, är det svårt att få vänner o nya kontakter? Eller blir man lätt isolerad? Är vardagslivet i New york lika roligt som "turistlivet"? Skulle du rekommendera fålk att flytta hit?

Hehe lite lång fråga, men jättetacksam för svar! Kram!

 

Klart du ska flytta hit! Det är absolut inga problem att träffa nya människor, folk här är så utåtriktade och välkomnande. Vardagslivet kan vara lika roligt som turistlivet, även om man självklart kommer in i vanliga rutiner efter ett tag. Det är helt upp till en själv vad man vill göra med sin fritid! New York är fantastiskt och jag tror att de flesta människor hade tyckt likadant om de bodde här :-)





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback