Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Käkproblem

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
För några månader sedan gick jag en bettskena då min tandläkare tyckte att jag bet ihop tänderna för mycket och det gav dem skador. Tyvärr tycker jag inte att bettskenan passat precis som den ska, det har känts underligt varje natt när jag haft den osv., så jag har använt den rätt oregelbundet.

Sen nu för några veckor sedan började jag få ont i huvudet rätt ofta, speciellt när vi hade långa lektioner och dåligt ljus i klassrummen. Eftersom jag har legat på gränsen till den accepterade synen för t ex körkort antog jag att det var den som försämrats.

Men så har jag idag gått omkring med en konstig ömmande smärta i käken som inte vill släppa, kan varken stänga eller öppna munnen ordentligt utan att det gör ont. Och då känns det plötsligt som att alla de här grejena - bettskenan, huvudvärken, käksmärtan - borde ha någon slags sammankoppling. När jag var liten var jag med om en olycka som gjorde att jag bland annat bröt käkbenet, så kanske är jag extra känslig? Jag vet inte, men irriterande är det i alla fall och jag borde verkligen kolla upp det direkt när jag kommer hem så det inte blir värre.

Någon som varit med om något liknande?


filippa

jag har bettskena och hade mycket hemsk huvudvärk och alltid ont i käkarna innan dess. kanske du ska ta dig igenom tiden med bettskenan? jag minns att det tog några månader för mig att vänja mig och att det var lite obehagligt i början. men den hjälpte verkligen!(mig i alla fall =)) lycka till!!

2011-05-18, 09:05:42
Hemsida: http://madeinhistory.blogspot.com
Carro

Japp! Huvudvärken och käkvärken beror mest sannolikt på att du just biter ihop för hårt, jag har exakt samma problem!

2011-05-18, 09:06:09
Hemsida: http://withourhearts.blogg.se/
Fanny

Har haft problem med käken i flera år och också haft extremt mycket huvudvärk i perioder. Har en "knäckande" käke som ganska ofta inte vill sammarbeta med mig. Först hade jag en mjuk bettskena som jag nästintill bet sönder på natten. Fick sen en hård som gjorde problemen ännu värre. När jag gick till tandläkaren såg de att jag inte bet jämt på skenan och slipade ner den på vissa stället. Efter det fungerar det mycket bättre.



Så se till att gå till tandläkaren när du kommer hem och ta med skenan!

2011-05-18, 09:13:46
Sonya

Jag har också bettskena, fick den bara för någon månad sedan. Min tandläkare sa att man ska försöka ha den varje natt, eftersom tänderna inte tar skada, och att man inte får huvudvärk. Du borde nog försöka ha skenan på dig, men eftersom den inte passar så borde du få en ny!

2011-05-18, 16:12:40
Hemsida: http://sonyaf.blogg.se/
julia

aoooo! jag hoppas det blir bättre snart

2011-05-19, 20:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback