Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Drömmar

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Jag har två återkommande drömmar som jag har börjat fundera på sistone vad de kan betyda. Att de alltid kommer tillbaka måste ju innebära att det är något jag går omkring och tänker på undermedvetet, för det är väl så drömmar funkar eller? Lite flummigt kanske, jag vet inte. Men någonting måste det ju vara.

Anyways:

1. Jag drömmer att jag är någonstans, aldrig hemma, och en tsunami är på väg att komma in från havet. Jag vet att om jag inte springer mot den högsta toppen kommer jag dö i vågorna och det slutar alltid i panik när tsunamin närmar sig i snabbt och jag vaknar.

2. Jag får lösa tänder och tappar dem, precis som man gjorde när man var liten och tappade sina mjölktänder. Det är alltid kombinerat med stor ångest, då jag tänker att jag kommer behöva gå tandlös hela livet (detta kan ha någonting att göra med att jag efter en olycka när jag var liten har fått porslinständer och kanske alltid har en tanke om att jag kan tappa dem om jag inte är försiktig) och jag skäms alltid extremt mycket över det i drömmen. Varje gång jag vaknar blir jag överlycklig när jag känner att jag har alla tänder kvar.

Hmm, kanske ska googla det och hoppas att jag hittar något bra svar på vad mitt undermedvetna säger.

Uppdatering:

Såhär säger Aftonbladet om att tappa tänderna:

"Tappa tänder

Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar."


Hittade ingenting om tsunamis, någon som vågar sig på en gissning?





Anonym

man kan också drömma om tänder om man ligger och biter ihop mkt.. för då känns det konstigt i tänderna och i drömmen så tappar man dem :P

2011-07-12, 14:47:35
Louisa

Jag har haft samma dröm med tänderna. Jag stod i köket och det bara föll ut ur munnen. Väldigt läskigt och sjukt. Men jag har också hört att det, konstigt nog, är sammankopplat till någon positiv vändning i livet.



Det här med tsunamin. Vattnet står för evigheten och med tanke på att det kommer emot dig förklarar det att en förfärlig känslomässig kraft hotar dig. Din instinkt säger åt dig att springa vilket tyder på en stark mental vilja. Det är vad jag har fått fram. Det kan låta väldigt konstigt och kanske inte alls överrens stämmer med dig. Men samtidigt får vi inte glömma att vi människor främst drömmer för att bearbeta känslor och händelser man möt och tror att man kommer att möta.

2011-07-12, 17:14:12
fridah

angående drömmen om tsunamin så kan de också vara så att själva springdelen är den relevanta delen. när vi drömmer att vi springer från något är de i 'verkligheten' att vi försöker fly undan eller skjuta upp något, så om man hittar den grejen och bearbetar den så ska man sluta att drömma den drömmen. om man tagit tag i 'fel' sak så fortsätter man dock drömma samma dröm:)

2011-07-12, 17:18:42
Hemsida: http://fridaheleonora.blogg.se/
Sonya

Jag har haft en liknande dröm som den med tsunamin! Fast i min dröm är den Empire State Building som rasar. Har haft drömmen två gånger, men den har ändrats lite. Senaste gången var det att jag hade picknick i Central Park, när plötligt masten på Empire State ramlar ner. Då börjar jag springa, jag springer så långt att jag kan se Manhattan från andra sidan Hudson River. Och när jag står där ser jag hur Empire State liksom välter. Jag hatar den här drömmen, blir lika känslosam varje gång!

2011-07-12, 17:56:08
Hemsida: http://sonyaf.blogg.se/
Anna

Jag har hört att det handlar om ångest när man drömmer att man tappar sina tänder. Jag har drömt det flera gånger och det är alltid när jag är orolig över något som dessa drömmar dyker upp. Och det känns alltid så riktigt och jag kommer fortfarande ihåg känslan fastän det var evigheter sen jag drömde det nu... tanken att vara utan tänder för resten av livet, pretty hemskt :|

2011-07-12, 18:05:02
Hemsida: http://annaninilea.blogg.se/
Elin Löwstedt

Vad jag har läst så betyder vatten i drömmar känslor! Jag drömmer ofta om vatten och jag är en väldigt känslofylld person, mycket känslor hela tiden liksom :) Det där med tanden var lite scary, för precis innan detta inlägg läste jag Carolina Gynnings blogg där hon skrivit att hon drömt att hon tappat en tand och hoppades på att det betydde positiv förändring! :D

2011-07-12, 21:44:53
Hemsida: http://elinlowstedt.blogg.se/
Marie

Om man drömmer om vatten har det med ens känslor att göra.. Att drömma om Tsunami säger det så här att ju mer vatten som uppträder i drömmen, desto större eller djupare rotad är den känslomässiga problematiken i drömmarens vakna liv. Så det har att göra med känslomässigt kaos i ens liv. Nu kanske inte det stämmer för dig hehe, men det sägs även att om man har bott nära vatten i hela ens liv, så drömmar man mer om vatten :)

Hoppas det var till hjälp :)

2011-07-12, 22:28:59
Hemsida: http://mariesmoviezone.blogg.se/
Verre

Jag har en bok om drömmars mening, som innehåller ALLT (jag skojar inte, allt finns verkligen) och är nästan läskigt korrekt. Fast drömtecken är ju främst personliga. Men här är vad den säger:

Tsunami: Har att göra med att vara överväldigad.

Tänder: Har att göra med en persons prat/förmåga att uttrycka sig.



Hoppas du kommer till klarhet. :)

2011-07-13, 20:17:55
Hemsida: http://crazywolf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback