Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Mina kurser

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu har jag gått i skolan snart två veckor den här terminen, och kan därför göra en liten utvärdering av alla mina kurser och lärare. Den går som följer:

Team Work Development Workshop, 2.5 credits
Ämnet: Man lär sig att jobba i team; hur man ska hantera svårigheter, konflikter, hinder etc. Det handlar mycket om att övningar och rollspel och under hela terminens gång har vi en grupp på sex elever som man hela tiden jobbar med. Det verkar vara en ganska rolig, hyfsat enkel klass som bra start på tidiga måndagsmorgnar.
Läraren: helt underbar kvinna som jag hade i Introduction to the Fashion Industry förra terminen. Otroligt levandsglad och trevlig med mycket kunskap om industrin.

Statistics, 3.5 credits
Ämnet: Än så länge har vi spenderat ca 2 lektion på att lära oss hur man räknar ut medeltal och median - något som man också lär sig i 4:an på mellanstadiet. Ungefär på den nivån är det.
Läraren: Han är ung, vilket jag trodde bådade gott, men visade sig vara ett nördig mattegeni med hästsvans. Trevlig men har stora problem att lära ut på ett effektivt sätt. Han saknar också pondus vilket innebär att många av eleverna nu börjat göra lite revolt mot honom. Riktigt tråkig, tyvärr.

Direct Marketing, 3 credits
Ämnet: Intressant och aktuellt ämne som det är kul att lära sig mer om. Eftersom reklamindustrin rör sig mer och mer åt direkt, personlig marknadsföring tror jag att det här är ett ämne man kan ha nytta av i framtiden.
Lärare: En riktig powerkvinna. Lite skrämmande till en början just för att hon är så väldigt rak, men efter en ett tag inser man att hon är väldigt ödmjuk och bryr sig om vad eleverna har att säga. Får lektionerna att gå väldigt fort.

Product Knowledge for Merchandising, 3 credits
Ämnet: Här lär vi oss allt om modeprodukter; från pälsar och läderjackor till hattar och skor. Vi får in på djupet och pratar om vad saker och ting är tillverkade av, varför och hur. Väldigt lärorikt.
Lärare: underbar! Jag berättade om henne i tidigare inlägg så jag ska inte tjata mer om det, men hon är helt fantastisk. En riktig personlighet som får alla i klassen att trivas och ha roligt.

English Composition, 3 credits
Ämnet: en hederlig gammal skrivklass, där man ska analysera och skriva egna uppsatser och texter. Mycket "informal writing" där det viktigaste är att uttrycka egna tankar och funderingar.
Läraren: mycket omtyckt manlig lärare, som verkar brinna för sitt ämne och tar alla elever på allvar. Ger mycket små uppgifter, men ofta väldigt roliga sådana som man skriver utan svårigheter.

Contemporary retail management

Ämnet: ännu ett intressant ämne som ger en bred kunskap om den nutida modeindustrin och dess olika aktörer. För mig som svensk blir det extra intressant att få en inblick i hur den amerikanska marknaden ser ut.
Lärare: trevlig, motiverande lärare som har jobbat länge i industrin och vet väldigt mycket. Involverar alla elever i dialoger och får dem att känna sig betydelsefulla.

Det var alla de kurser jag läser just nu. Är faktiskt väldigt nöjd (med vissa undantag... statistics är riktigt tråkigt) och känner mig motiverad till att jobba hårt den här terminen.

zeppa

Åå tack Sofie för terminsförklaring... intressant att ta del av, jätt kuul!

2011-02-15, 21:17:07
Sylvia

Kul att veta vad du gör "over there"! Tycker det låter jättespännande. Ha det underbart Sofie. Kram

2011-02-16, 18:04:17
Hemsida: http://www.familjenolsson.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback