Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

I valet och kvalet

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
9 kommentarer
Borde egentligen sitta och plugga nu men fick lite tankar angående min framtid som jag känner att jag måste ventilera. Det är ju som så att i höst ska jag börja läsa bachelor-delen av min utbildning och på FIT funkar det så att man söker om till sin bachelor. Lite trixigt men det innebär att man kan byta major om man har lust. Just nu läser jag ju Fashion Merchandising Management men min tanke är då att kanske läsa något annat de sista två åren.

Mina alternativ är just nu dessa:

Fashion Merchandising Management (fortsättning)
Läsa ungefär samma som jag har läst nu fast lite mer ingående. Man lär sig alltså allt om retail och modeindustrin, hur ett modehus drivs och funkar etc. etc. Väldigt nischat men väldigt kul.

International Trade and Marketing
En lite tyngre major med fokus på internationell business. Man läser mycket om global expandering, sourcing, en del ekonomi och språk. Som sagt, lite tyngre men också lite bredare och förmodligen något som ser bra ut på ett CV

Advertising and Marketing Communication
Fokus på marknadsföring och branding. Sånt som jag tycker är himla roligt att jobba med och som känns kreativt men som jag är osäker på är tillräckligt brett. Vill inte låsa fast mig på något sätt.

Jaaaaa, herregud. Jag har ingen aning om vad jag ska välja. Hur ska man veta vad man vill göra i framtiden? Ska man göra det man tycker är roligast och mest intressant, eller ska man välja något som möjligtivis ger en bättre jobbmöjligheter för att det är bra kvalifikationer? Aaah hjälp!

mia

jag fick rådet när jag valde utbildning att välj nåt där du känner att du utmanar dig själv och jag är så glad att jag följde det rådet!

2011-12-11, 00:04:39
M

Alternativ 1 eller 3 låter ju spontant som mest rätt för dig.

Alt 3 lät kul, men kanske som du säger något "smalt".



Vi kan inte bestämma åt dig. Du får fundera igenom det (hehe...lär du ju göra redan hela tiden...).

Och med tiden så kommer nog ett alternativ kännas lite intressantare.



Tycker ialla fall att du ska välja med hjärtat, dvs ta det alternativ som känns roligast och mest utvecklande.

Ta inte något bara för att det ser bra ut.

Livet går ut på att må bra och göra saker som är roliga.



Lycka till!

2011-12-11, 00:07:40
Hemsida: http://showmelife.blogg.se/
Rebecca

Förmodligen vill du jobba med något som är kul och som får dig att vilja stiga upp varje morgon, såldes bör du nog också välja en utbildning som du tycker är rolig och motiverar daglig uppstigning:)

2011-12-11, 00:38:31
Anonym

Man lever bara en gång så du bör välja det du brinner för!

2011-12-11, 01:45:41
P

2: an under studietiden o sedan 1:an el. 3: an om du ändrar dig. Utmaningen i 2:an kommer du nog ångra om du inte antog.

2011-12-11, 10:07:34
Maja

ROLIGT OCH INTRESSANT, all the way!

2011-12-11, 11:28:10
Hemsida: http://majaelsas.blogg.se/
Johanna

Som alla andra säger, följ ditt hjärta! men om jag får säga så är FMM snävare i och med att det enbart är för mode. AMC är ju AMC in general där du kan jobba med reklam på Apple om du nu skulle vilja det. Men som sagt, så länge man brinner för nåt och är lycklig. Det är det som är viktigast i livet. Kram

2011-12-11, 17:33:42
Hemsida: http://johannamontana.blogspot.com/
anna

VÄLJ DET SOM ÄR ROLIGAST OCH INTRESSANTAST! då kommer du få den absolut bästa framtiden och du kommer få massor med bra jobbmöjligheter det kan jag lova :)

följ ditt hjärta!

det värsta du kan göra är att tänka "det ser bra ut på cvt" "det är bredare",det är bara ursäkter!

kram <3

2011-12-11, 18:39:56
Louise

Jag tror du svarade på din fråga själv. Välj det som är roligt och intressant, för brinner du för det du gör, kommer jobbet komma till dig och då spelar det ingen roll hur ditt CV ser ut! Lycka till!

2011-12-11, 19:01:46
Hemsida: http://laureniuslouise.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback