Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Studenternas drog

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Nu börjar en månad av finals närma sig med stormsteg och jag börjar känna av pressen. Inte minst för att min syster kommer hit om en vecka och jag behöver bli klar med en hel del saker innan dess.

En sak jag fick höra  talas om för några veckor sedan när jag satt och pratade med min projektgrupp var drogen Adderall. Det är från början en medicin för folk med ADHD, så att de lättare kan fokusera, men den är tydligen jättevanlig för studenter här att använda under stressade perioder. En av mina gruppmedlemmar berättade att hon brukar ta det när hon ska plugga och att hon sitter uppe 24 timmar i sträck, totalt fokuserad på det hon ska göra. Man blir, enligt henne, superkoncentrerad under en period och kan plugga mycket mer effektivt än utan.

Jag vet inte hur ni känner, men att stoppa i sig receptbelagda tabletter för att klara skolan finns inte i min värld. Det kan för det första inte vara speciellt hälsosamt för varken kropp eller hjärna, men förmodligen blir det också svårt att plugga UTAN drogen nästa gång man har en stressig period. På Wikipedia kan man läsa att Adderall ökar risken för högt blodtryck och därmed stroke och hjärtattack, så tack men nej tack.

Jag håller mig till kaffe.


mamma

adderral är ett preparat som bl.a innehåller amfetamin. stay away! mami

2011-04-26, 21:43:04
Sara

Usch låter inte bra det där!

2011-04-27, 13:32:20
Hemsida: http://littlenova.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback