Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Körkort i NYC

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Att ta körkort i den här stan är inte det lättaste för någon som kommer utifrån. Det är många papper och saker man måste fixa innan man ens kan gå börja ansöka. När jag var på International Student-kontoret på skolan sa de att det funkar såhär:

Man måste ha 6 points INNAN man kan gå till DMV och ansöka.

- 3 points: valid passport
- 2 points: college ID and official transcript
- 0 points: brev från Social Security Administration som säger att man inte får ha ett Social Security Number

Utöver detta måste du ha antingen ett körkort från annan stat, bank statement, credit card från en amerikans bank, en utility bill från din boendeadress eller credit card från en mataffär.

Låter lite löjligt när man läser det, men regler är regler.

Så idag påbörjade jag processen. Jag öppnade ett bankkonto på Chase vilket innebär att jag inom ett par dagar kommer få ett credit card i posten. Sen åkte jag till Social Security Administration på 48th street där jag ansökte om brevet. Jag trodde det skulle ta evigheter men konstigt nog gick det otroligt snabbt - efter 10 min i kö och 2 minuter med representant från kontoret var jag klar!

4 points klara alltså. Ska bara fixa offical transcript och sen är jag färdig att ansöka!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback