Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Framtidsplaner

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
God kväll allihopa. Borde egentligen sova nu men har ingen lust till det. Har haft sötsug non-stop idag och jag tror det beror på de dåliga matvanor jag skaffat mig de senaste veckorna. Inte att jag äter dålig mat, utan snarare att jag äter oregelbundet och inte helt optimalt näringsmässigt - ibland kan jag bara äta potatis eller en knäckemacka. Måste börja skärpa mig, att äta dåligt är en av de värsta sakerna man kan göra mot sin kropp.

Folk (framförallt Zeppa:-) har undrat vad det är jag gör här och vad jag har för framtidsplaner och mål, så jag tänkte att jag skriver en kort bit om hur jag ser på min tid här i NYC:

Vad jag gör: Just nu pluggar jag som sagt på Fashion Institute of Technology, vilket är en av de bäst beryktade modeskolorna i världen som jag har förstått det. Jag läser Fashion Merchandising Management (FMM) som i princip innebär fashion business. Denna utbildning passar mig utmärkt eftersom jag tycker att ämnen som markndsföring, reklam, företagsamhet etc. är väldigt roliga, samtidigt som jag får ägna mig åt mitt intresse; mode.

Mål med utbildning: Jag satsar självklart på att få så bra betyg som möjligt, det underlättar alltid. Men jag har också insett under tiden jag varit här att betyg definitivt inte är allt, utan det handlar om vem man känner var och hur den personen kan hjälpa dig i din karriär. Så samtidigt som jag pluggar kommer jag försöka utnyttja den här tiden till att knyta så mycket kontakter det bara går, för det är via dem jag senare kan få det jobb jag vill ha.

Framtidsplaner: Ännu vet jag inte exakt "vad jag vill bli när jag blir stor". Många i min skola går FMM för att de vill bli inköpare och det tror jag hade varit roligt. Tord har ju också ett drömjobb (Senior Vice Presdident of Sales på Ralph Lauren) som jag inte hade tackat nej till. Eller hade jag velat jobba med marknadsföring av ett modeföretag. Det finns många yrken man inte ens känner till och lika många vägar att gå, så jag får se helt enkelt vart ödet tar mig. Att vara rätt person på rätt plats vid rätt tidpunkt tror jag spelar gigantisk roll i vart man hamnar i den här branschen och förhoppningsvis kan jag i framtiden vara denna rätta person.

Det var nog allt för i dag. Godnatt!

Matilda

Tack för inlägget, nu förstår jag lite mer! :)

Du har helt rätt med det där med kontakter, bra att du försöker knyta så många som möjligt!

2010-09-23, 16:12:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback