Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Förmiddag: Ralph Lauren

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Ok. Vi tar allt från början. Någon undrade vem Tord är. Han är min mammas vän från skoltiden som nu jobbar som Senior Vice President of Sales på Ralph Lauren i Europa. Detta innebär att han har alla återförsäljare i Europa som kunder; Harrods och Selfridges i London, NK i Stockholm, Printemps i Paris etc. Ett otroligt roligt jobb skulle jag vilja säga. Han känner självklart mycket människor runt om i världen och är samtidigt världens mest snälla och hjälpsamma person, så han tar mig lite under sin vinge. Jag är otroligt tacksam för detta och inser att jag inte hade fått vara med om någon av dessa saker utan honom. Hur som helst, eftersom hon jobbar för Ralph Lauren blev jag ditbjuden genom honom.

Klockan halv elva ar jag utanför Skylight Studios i Soho. Det hade redan bildats lite kö och en massa folk stod runtomkring. Jag blev streetstyle-fotograferad av en tjej och intervjuad av en annan. Jag som inte är van vid intervjuer lät antagligen som ett barn, men skitsamma.



Efter en stund kom Tord ut och överlämnade min biljett, ett fint litet kort med guldbokstäver. Jag fick inget seat-number utan skulle antagligen få ståplats, men det gjorde mig absolut ingenting. Medan jag stod och väntade i kön såg jag bland annat Crace Coddington och Suzy Menkes glida förbi. Och - dagens mest otippade - svenska ex-Robinsondeltagaren Emma Andersson. Hon stod lite bakom mig i kön. Ingen VIP för henne i det här landet inte (inte hemma heller i och för sig).



Det var nu dagens lilla panikepisod började. De började släppa in folk och jag kom fram till den lilla disken där man skulle säga sitt namn. Efter att de letat en stund förklarade dom att det inte fanns på listan och att de därför inte kunde släppa in mig. Mitt hjärta sjönk som en sten. Ringde desperat efter Tord men min löjliga mobil ville inte fungera, istället mailade jag honom via hotmail på telefonen. Inget svar. Efter en stund fick vi veta att alla som inte stod på listan (det var några stycken) var tvunga att gå ut ur lokalen eftersom showen skulle börja, och jag var riktigt nära på att ge upp. Men så precis då, som en räddande ängel kommer Tord ut och hämtar mig. Vi går rakt förbi alla vakter och presstjejer in till visningsrummet. Underbart! Jag fick till och med en sittplats - två rader framför Anna dello Russo som självklart satt på front row. Känslan när showen började var magisk:























Som ni ser är kvaliteten på bilderna under all kritik, sämsta tänkbara. Tyvärr är min kamera riktigt dålig och det finns inte så mycket att göra åt det. Funderar starkt på att köpa en bättre variant men just nu passar det inte in i min ganska strika studentbudget. Ni kan ju i alla fall försöka känna känslan på bilderna. Tänk er hög pulserande musik, tusen kamerablixtar till höger och vänster och vackra modeller med vackra kläder gående på rad. Jag ska lägga upp bättre bilder på mina favoritlooks lite senare. Kommer vara svårt att välja eftersom jag tyckte så mycket var fint. Kollektionen var vildavästernromantisk och väldigt true to the brand, som man säger. Man kunde direk se att det var Ralph Lauren. Jag blev riktigt imponerad.


Lite kändisspaning
Även om det inte fanns några stora filmstjärnor på plats (detta var tredje visningen för dagen) så fanns det mycket välkänt branschfolk som det kändes jättehäftigt att se på nära håll.

Här sitter Anna Dello Russo två rader framför mig. För er som inte vet är hon Editor at Large och creative consultant för Vouge Nippon (Japan). Hon är bland annat känd för att alltid ha på sig looks tagna direkt från catwalken - allt från skorna hon har till smyckena hon bär. En väldigt inspirerande kvinna. Här är hon efter visningen:



Models on the go
Lyckades ta lite paparazzibilder på några få av modellerna när de lämnade byggnaden







Hittade även Hanneli Mustaparta, världskänd bloggerska, som jag tog bild på. Hon verkade vara väldigt glad, skrattade hela tiden (inte precis när jag tog bilden självklart men jaja..) Det var gulligt.




På stolen jag fick sitta på visningen fanns det här lilla häftet med information om varje look. Det blir mitt lilla minne att spara för framtiden. Vem vet, detta kanske aldrig händer mig igen? Sist men inte minst får ni en film på the grand finale som jag filmade:



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback