Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Easy peasy körkortsprov

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Förresten! Jag har ju glömt att berätta om min körkortsincident.

I fredags var jag på DMV (Department of Motor Vehicles) för att skaffa mig ett learner permit. När jag får det innebär det att jag kan börja övningsköra och plugga på provet precis som hemma i Sverige - trodde jag. Jag kom dit och sa att jag var student som skulle börja köra så de sa till mig att ställa mig i en kö. När jag står i kön börjar jag snacka med en kille som står framför mig och han säger "Are you also here for the written test?". Nej verkligen inte, säger jag och tänker att jaha, de har väl samma kö för allt. Det har dom inte. Jag skulle tydligen göra ett written test - det måste man göra innan man får körtillståndet. Alla runtomkring mig sista-minuten-pluggade med sina små böcker och körhäften, medan jag stod där och fattade ingenting. Inte en enda gång har jag kollat i en amerikansk körskolebok, jag vet inte ens vilken färg alla skyltar har eller vad det är för hastighetsrestriktioner! Bestämde mig för att göra provet ändå när jag ändå hade stått och väntat så länge, man får alltid göra om provet dagen efter om det behövs.

MEN JAG KLARADE DET! Fick typ alla rätt. Och inte för att jag är övernaturligt begåvad utan för att provet var ett skämt! Det bestod av 20 frågor, varav ungefär 6 var alkoholrelaterade och resten sånt man lär sig på dagis. Jag vet inte om jag fick ett ovanligt lätt prov, men det kändes löjligt efteråt när jag insåg att jag kommer från ett annat land utan att ha pluggat någonting och klarar provet. Jag ska dock inte klaga, nu har jag min learner permit och det är egentligen bara uppkörning kvar. Wohoo!



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback