Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Champagne på The Carlyle

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Igår efter skolan gick jag för att träffa Tord på The Carlyle, han tyckte vi skulle ta ett avslutningsglas champagne innan han åkte hem. Jag råkade komma lite tidigt och han hade bestämt att ta en drink med managern på hotellet, så jag fick sitta med när de pratade. Chris, managern, är från Hamburg i Tyskland och har jobbat på fina hotell i många olika länder. I New York har han bott i sex år från och till. När jag sa vad jag gjorde i stan gav han mig sitt kort och bad mig maila eftersom han kanske hade lite kontakter jag kunde bli vidarebefodrad till. Jättetrevlig man.

Jag ska väl berätta om baren också. I Sex and the City The Movie (ettan) finns det en scen där Carrie sitter med sin assistent och tar en drink. Det är på den baren, Bemelmans som ligger i hotellet. Den är välkänd i New York, dels för att den är så gammal och har en historia bakom sig, dels för att man kan spotta kändisar till höger och vänster. Igår såg jag inte jättemånga kan jag erkänna, men tydligen satt en gammal filmstjärna i hörnet som Tord kände igen; en kvinna som spelat tillsammans med Liza Minelli i nån film. No idea. Men stället är otroligt mysigt, vackert inrett och väldigt mysig stämning. Rekommenderas om ni ska till till New York!

 

Precis när vi skulle gå pratade vi lite med killen i receptionen. Tord snackade norska med honom, vilket jag tyckte var roligt, så jag frågade lite vart han var ifrån i Norge.

"Åh nej eg er icke fra Norge, eg er amerikan" ger han då, på helt flytande norska (ber om ursäkt om min egen norska är inkorrekt). Tydligen har killen bott i Norge i bara tre månader och kan språket så bra. Det var helt otroligt. Han berättade att han älskade Skandinavien och att hans högsta dröm är att få bo där. Han hade fått ett bra jobb på Grand Hotel i Oslo men av någon anledning hade hans visum inte gått igenom. Tord gav honom sitt visitkort och bad honom höra av sig för att se om han kunde hjälpa till. Hoppas det löser sig för honom.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback