Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Oslo Town

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
Dag-för-dag in Oslo

Torsdag:
ROADTRIP! Slutade jobba halv fyra och en timme senare hämtade Sofia upp mig för att åka till Oslo över helgen. De fem timmarna i bilen gick snabbt tack vare överkonsumering av godis och nyladdad iPod. Lite lagom panik när Sofia skulle köra i innerstaden, GPS:en ville inte riktigt som vi och vi åkte in på en o annan förbjuden gata men till slut kom vi fram till Ella och Sandra. Hann bara duscha och byta om innan vi gick ut på ett ställe som hette Skaugum (?). Jättekul trots övertrötthet. Visste ni förresten att det knappt blir mörkt i Oslo på natten? Så fort det börjar bli nattmörkt ljusnar det igen, så när vi stack hem vid tre var det som dagsljus. Hatar det egentligen, men lyckades sova skönt ändå.

Fredag:
Vaknade vid halv tolv och tog oss efter en stund ner till Aker Brygge för att äta lunch och träffa Jossan. Åt riktigt god foccacia, men gud alltså - i Norge är det dyrt. En lunch hamnar på runt 200 kronor om man har tur så det gällde att hålla i plånboken. Well well. Efter lunch åkte vi hem till Jossan (som bor i jättefin lägenhet med två roomies i stan), jag sov några timmar och sen gjorde vi oss iordning för att gå ut. Gick först till en pub som heter Björungs och sen till en utomhusklubb, Onkel Donald. Riktigt kul även denna kväll. Åt en riktigt äcklig macka på vägen hem som jag ångrade dagen efter.

Lördag: Vem kollade inte på kronprinsessbröllopet lördagen den 19e juni (förutom min pojkvän då - han verkar vara en av få)? Eftersom vi varit ute och därmed en aning sega i kroppen passade det perfekt att slänga sig i soffan och titta på sändningen hela för- och eftermiddagen. Och vad ska man säga? Det var många gånger jag fick torka tårarna, så fint det var. Så äkta deras kärlek känns. Och så vacker Victoria var! Jag brukar vanligtvis inte bry mig det minsta om kungafamiljen och deras angelägenheter, men igår kände jag mig otroligt patriotisk och stolt över mitt land. De hade SVT hos Jossan så vi kollade där, men även de norska kanalerna sände live hela dagen.

Hur som helst, efter bröllopet gick vi ner till Aker Brygge och träffade Ella och Sandra. Vi gick till restaurangen där Jossan jobbar och käkade middag - och det var då jag började må riktigt dåligt (Alltså, inte pga maten utan av.. jag vet inte. Men inte maten, den var god). Hade varit rätt bakis hela dagen men nu var det som att all energi sögs ur mig och något litet ilsket troll med en hammare bosatt sig i huvet på mig. När vi kom hem gjorde jag ett tappert försök att vila så jag kunde följa med ut, men efter ett tag insåg jag läget och gav upp. Sofia stack iväg och istället gick jag en nattpromenad runt stan med Ömer, en kompis från Sverige som jag kom på bodde bara nåt kvarter från Jossans lägenhet. Det var trevligt och jag sov väldigt gott efter det (förutom när både Sofia och Jossan kom hem på natten och jag fick gå upp och låsa upp för dem)

Söndag:
vaknade konstigt nog fortfarande med huvudvärk men det gick över efter ett tag. Gjorde pasta till frukost och packade ihop alla grejer. Sa "Hej hej" till Jossan och Oslo, och sen var det fem timmar hem igen. Stackars Sofia, hon var riktigt trött i slutet. Men nu är jag hemma och imorgon ska jag ta TBC-test. Wunderbar.

------

Idag längtar jag till New York. Åh vad jag vill, vill, vill flytta. Om jag kunde ta min Martin med mig hade allt varit perfekt. Det är det enda som får mig att vilja vara hemma lite till. Men vad underbart det kommer bli att kunna forma sitt eget liv, åka någonstans helt ensam och klara sig själv. Jag tror jag kommer växa, på många olika sätt.

Vouge Russia July 2010. Lite retrokänsla på det här omslaget, typ tidigt 90-tal. Vet inte om det är något jag tycker om, lite för enkelt för min smak. Men det fångade mitt intresse och det är väl det som är meningen.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback