Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

NYC, I'm yours.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
5 kommentarer
Efter vad som kändes som en evighetsresa är jag äntligen framme i New York.  Tänk vad jag har väntat på den här dagen. För 8 månader sedan, när jag satt i Skottland och dog av uttråkning med en Accountingbok eller något, så var det här en avlägsen dröm. Och för bara 3 månader sedan hade jag gett upp på drömmen och var helt säker på att jag skulle plugga på LCF i London. Trots det, sitter jag nu i en lägenhet i  Chelsea och lyssnar på stadens ljud utanför fönstret. Vad livet kan överraska en.

Jag åkte direkt från flygplatsen till Ninas lägenhet. Jättemysig liten lägenhet där jag får ett bra litet rum och trevliga rumskompisar. Den första veckan bor jag i Ninas rum, eftersom Elin (alla är svenskar) bor i det rum jag ska ha sen så jag väntar med att packa upp alla mina grejer. Just nu står de i vardagsrummet.

Det spöregnade hela dagen idag, men det stoppade mig inte att gå en liten promenad. Gick sjunde avenyn upp till FIT och till min stora glädje tar det inte mer än en kvart att gå. Underbart att slippa ta tunnelbana till skolan varje dag. Var inne och kikade lite på skolan, såg fint ut vad jag kunde se. Alla nya elever verkar flytta in i sina studentrum idag så det var massa folk i rörelse i och kring skolan.

Efter FIT gick jag till Whole Foods på hemvägen. Det är en matbutik som i princip bara har ekologiska produkter - allt du kan tänka dig. Riktigt fräscht och inte jättedyrt jämfört med svensk mat. Kommer inte kunna handla allt där men grönsaker och sånt var hyfsat billigt. Fast note to self: gå aldrig och handla utan inköpslista. Det går inte att på plats komma på vad man ska äta för resten av veckan, det kräver planering. Kom hem med lite grönsaker och ägg. Får göra omelett eller nåt.

På vägen hem tyckte jag att jag förtjänade något riktigt gott såhär första dagen i mitt nya liv och därför köpte jag en Domino's-pizza. Oh how I missed you. Riktigt gott, fast hälften ligger nu i kylen. Får väl bli att jag äter den imorgon. Sen får jag ju inte hålla på att äta skit hela tiden, strikt diet och träning som gäller vid skolstart. Men till dess kan man ju unna sig. Man är ju ändå i USA.

Lite bilder från dagen. Inte jätteintressant men har ju inte hunnit med så mycket ännu:


Kollade Vänner på flyget för att få lite NYC-känsla


Från flyget, precis innan landning


Jag bor i det röda huset med svarta brandtrappor - väldigt New York


8th avenue


FIT och Erotica ligger grannar


Byggnad utanför skolan


Utställning inne på FIT, förmodligen student work. Väldigt vackra skapelser


Ingång FIT


Mot 7th avenue


Fashion avenue

Är totalt dödstrött. Måste. Sova. Nu.
Godnatt! Saknar er därhemma!

Carl Lundberg

Pappa skickade blogglänken till mig. Jättekul att läsa.

Kramar, Calle

2010-08-23, 08:55:58
Frida P

Skönt att du är på plats och att det löste sig med boende! Lycka till med allt!

2010-08-23, 09:16:31
Hemsida: http://fridatts.blogg.se/
Louise Lundberg

Sofie, det där är Sex And The City och inte vänner!! mho puss

2010-08-23, 11:38:21
Hemsida: http://louiselbg.blogg.se/
Caroline Zachrisson

Ohhohoh vad jag blir sugen pa att aka till NY. Tycker det ar as bra att du bestamde dig for Ny och inte London!wihoo HEY har du amerikansk telefon?

2010-08-25, 02:14:02
Gossipanka

Hej! :)

Hur kom du i kontakt med Nina och dom? :)

Alltså hur fick du tag i en lägenhet så du kunde bli rumskompis med dom? (=

2011-04-04, 10:12:40
Hemsida: http://gossipanka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback