Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Udda matvanor

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Det är ganska kul hur saker som är så vanliga i Sverige, t ex kaviar och lakrits, är så konstigt i andra delar av världen. När jag gör mina kaviarmackor i köket tittar mina kökskompisar på dem med avsmak och säger "Hmm.. looks good", vilket betyder att de hellre skulle dö än smaka det.

Och då kommer jag att tänka på alla knäppa saker som dom har här! Saker som vi inte alls äter i Sverige. Därför har jag gjort en liten lista:

Knäppa saker man äter i Skottland

1. Haggis på Pizza: I vår studenshop finns denna smarriga kombination. Det är alltså fårinälvor blandat med kryddor på pizza. MMMMM!


2. Chips på macka
: Jag har redan berättat om min kökskompis som brukar äta detta, men det är extremt på så många sätt att jag nämner det igen.



3. Jack Daniels whiskey + cola på burk: För den late som inte orkar blanda sina egna drinkar finns denna alkoholhaltiga burkläsk. Har hört att den även finns med gin & tonic och vodka & lime.


4. Skinka på konservburk
: Detta finns säkert i Sverige men USCH vad äckligt det är. Sofia och Ella tycker det är gott av någon anledning. Jag tycker det smakar fruktansvärt och konsistensen är som.. jag vet inte vad. Fruktansvärt!


5. Orange ost: cheddarosten i det här landet är oftast orange. Och då menar jag verkligen ORANGE! Man kan bara ana hur mycket färgämnen de stoppat in i de stackars ostarna. Min granne trodde till och med att det är så ostar ser ut på riktigt. Från kon, liksom!


Listan kommer med säkerhet fyllas på ju längre tid jag spenderar i det här landet. Jag har sagt det förut och säger det igen; skottar är ett underligt folk.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback