Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Great pain.

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Igår var en sån dag som skulle kunna bli en av de bästa på länge. Det var planerat att vi, efter en lektion i skolan, skulle träna, åka till stan och käka all-you-can-eat-kinabuffet och sen gå för att se New Moon på bio. En dag att se fram emot alltså.

Istället vaknar jag på morgonen av en enorm smärta i en av mina tänder. Tydligen har jag legat på magen och bitit ihop käkarna så en av mina tänder (som jag tidigare haft problem med) är öm och gör jätteont. Smärtan försvinner dock lite under dagen så vi bokar biobiljetter och åker in till stan. Men när vi börjar äta på Jimmy Chung's kommer smärtan tillbaka - 100 gånger värre. Varje tugga jag tar är ett helvete, och då och då råkar jag smälla ihop den onda tanden i överkäken med motsvarande i underkäken och dör lite inombords. Eftersom vi redan beställt biljetter och jag verkligen sett fram emot att se nya Twilight-filmen ignorerar jag tanden och följer med till bion. Innan den börjar köper jag en whiskey (blä!) i bowlingbaren - har hört att det ska döda bakterier. Det hjälpte under ungefär tio minuter. Väl inne på bion började jag bli desperat. Från att den första reklamen visas börjar jag önska att filmen snart ska ta slut så jag kan gå hem och slänga i mig hundra Ibuprofen, och om New Moon var bra eller dålig kan jag inte svara på för mina tankar var helt ockuperade av smärtan, som nu började leta sig upp i tinningen på mig också. Till och med ner i min vänsta arm kände jag som ett obehagligt kittlande, antar att det var nån nerv som hamnat i kläm nånstans.

När vi kom hem tog jag tabletter och förväntade mig att det onda åtmistone skulle avta. Icke. Jag sov sammanlagt en timme under natten, en halvtimme i taget. Resten av tiden spenderades med att svära/gråta/stöna/leta efter mer whiskey i grannes kylskåp. Hela dagen idag skulle jag plugga men jag har bara legat i sängen och läst en bok för att distrahera mig själv från att tänka på hur ont det faktiskt gör.

Seriöst, har ni någon gång haft ordentlig tandvärk? Det är verkligen ingenting att leka med. Tror inte jag kan jämföra det med någon annan smärta. På något sätt blir det extra jobbigt när smärta sitter i ansiktet, det blir så svårt att bortse ifrån då. Har man ont i benet sitter det längre ifrån "mig" d.v.s. min hjärna och man kan hantera det. Tänderna sitter väldigt mycket närmre.

Hur som helst, för en stund sen gav jag upp och ringde till en emergency dental service och jag har tid klockan 8.10 ikväll. Jag vågar inte hoppas på för mycket, men det minsta man kan begära är väl lite starkare smärtstillande. Min gissning är att jag har en inflammation i tanden och har jag otur måste den rotfyllas. Dock vill jag helst göra det i Sverige, så om de bara kan ge mig lite penicillin här hade det varit perfa.

Underbart att sådant här händer precis när man ska ha exams. Hurra, hurra!

Sorry för min gnällighet, men jag tycker jag är värd att tyckas lite synd om. Detta önskar jag inte min värsta fiende.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback