Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Familjehelg

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Jag sätter inte en FOT utanför det här huset idag. Det skotska vädret börjar gå mig lite på nerverna nu; det bara regnar och blåser hela dagarna. Alla fina höstlöv har fallit av träden också, så nu är det inte ens fint längre. Inte för att Helsingborg brukar vara så mycket bättre på vintern i och för sig, men någonting får man ju klaga på.

Väldigt dålig uppdatering under hel.. ÅH DET DÄR JÄVLA BRANDLARMET ALLTSÅ! SKRÄMMER LIVET UR MIG VARJE GÅNG.

Hrm, dålig uppdatering under helgen. Min familj var här så jag var busy busy hela tiden. I fredags åkte jag för att hämta dom på flygplatsen. Planet var sent så jag satt och drack en blaskig kaffe och äcklig kaka i en och en halv timme. Men åh vad kul det var när de kom ut från bagageupphämtningsrummet (?). Josef kom springande mot mig och kramade mig jättelänge och de andra var lite glada. Kändes konstigt att se dem efter så lång tid.

Vi åkte till deras hotell, vilket var ett typiskt brittiskt Fawlty Towers-guest house - precis som mamma och pappa hade önskat. Blommiga väggar och en glad tjock liten skotsk ägare som visade oss runt hela huset. På kvällen tog jag dem till The Filling Station, en pub som vi tjejer har ätit på några gånger tidigare. Tyvärr fick jag extrem magknip när jag skulle äta, fick knappt ner en bit av min goda beer battered fish & chips. Var lite rädd att jag inte skulle kunna ta med Lollo ut på kvällen som jag lovat, men bestämde mig för att strunta i magen och ha kul istället.

Jag och Lollo åkte till campus där jag visade henne mitt rum. "Vad litet det är" var hennes första kommentar. Well, ja. Det är ett studentrum. Vi gjorde oss i ordning och joinade de andra tjejerna som hade förfest på nedervåningen. Vid tolv åkte vi till Bacaro och drack french martinis och tvingade Truls att bjuda på shots. Efter det stack alla till Opal Lounge, men jag, Lollo och Sofia halkade efter av en eller annan anledning (Sofia+höga skor) så när vi kom fram kom vi inte in för det var för fullt. Mig gjorde det ingenting, för jag hade fått ont i magen igen. Vi åkte hem och åt potatismos med kyckling och bearnaisesås (som mamma och pappa tagit med från Sverige eftersom det inte finns i detta ocivilicerade land!) tills vi somnade.

På lördagen kom resten av familjen hit för att kolla runt på campus. Vädret var riktigt tråkigt så touren blev inte jättelång. "Vad litet ditt rum är" sa mamma och pappa. Herregud, vad trodde dom? Att man fick var sin suite med dansgolvsyta? Efter rundturen åkte vi in till stan och Sofia följde med. Det forsatte ösa ner så vi gick först in på Princes Mall och sen till en kinesisk all-you-can-eat-buffé. Det var nice. Jag är en extrem bufféätare, tar alltid så mycket jag kan första omgången i rädsla att det ska ta slut så jag istället sitter med en gigantisk hög mat som jag inte orkar äta. Och ändå vill jag gå en gång till så jag inte missar någonting. Har väl någon slags överlevnadsinstinkt som sätter in när det finns obegränsat med mat men som jag tror kan ta slut när som helst. Jaja.

Sen gick vi runt i gamla stan ett tag. Det finns många små gränder och gator som man kan strosa omkring på. Jag var på jakt efter ett par gröna skotsrutiga strumpbyxor så jag gick in i varje turistaffär som fanns. Hittade inga fina. Vi gick upp till slottet och kollade. Därifrån har man jättefin utsikt över Edinburgh och det är konstigt att jag inte har gått upp där tidigare. Antar att man inte gör såna turistiga saker när man är s k "fast boende" hehe.

På kvällen hade jag lovat Josef att han skulle få följa med mig till campus och att vi skulle ha filmkväll. På Fopp i stan köpte jag en av mina favoritfilmer som liten; "The Witches" av Roald Dahl. Den + pizza + massa godis blev en väldigt mysig kväll.

På söndagen åkte Josef och jag ännu en gång in till stan där vi mötte upp resten av familjen. Vi gick på stan, jag visade mamma och Lollo Jack Wills-affären, vi fikade och sen gick vi på ghost tour. Det var Josef som så gärna ville, men när vi väl var nere i valven tyckte han det var jättetråkigt för guiden pratade bara engelska så han förstod ingenting. Senare på kvällen åt vi på en restaurang i nya delen av stan. Jag beställde lamm för första gången och det var supergott. Även om de andra inte skulle åka hem förrän på måndagen var jag tvungen att säga hejdå redan efter resturangbesöket, för vi skulle inte ha tid att ses dagen därpå. Efter kramar och pussar stod jag och väntade på bussen i regnstorm i en kvart. Hatade Skottland lite när vatten började tränga in igenom alla mina kläder och skor.

Jag har haft en jättekul helg i alla fall, och ni har orkar läsa allt så vet ni varför! Igår var Sofias födelsedag så det får jag skriva om senare. Men nu ska jag plugga.





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback