Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

2012

Skriven .
Placerad i ", "
1 kommentarer


Hellu!
Eftersom vi kände oss lite sega idag bestämde vi oss för att gå på bio istället för att gå ut. Det var jag, Ella och Sofia (Sanda den lyxliraren är i London med Keili) som såg '2012' som hade premiär idag.

Filmen handlar om världens undergång år 2012. Det gjordes inte riktigt klart varför, men enligt de gamla maya-indianernas kalender kommer alla planeter i vårt solsystem stå i linje med varandra och... därför går jorden under? Anyway, det finns en miljard hemsidor dedikerade till detta så det är bara att googla fram om ni vill ha en lite mer intelligent beskrivning.

Jag förväntade mig lite Hollywood-stuk, såklart. Det är ju oftast så med de dyra superhypade filmerna, och det gör abslout ingenting. Det brukar vara underhållande. Men den här filmen var definitionen av en typisk Hollywoodfilm. Det var så mycket specialeffekter, så många sammanträffanden, så mycket explosioner och tusen andra klyschor att det blev för mycket. Vi satt och skrattade igenom en stor del av filmen, det blev liksom löjligt.

Som när John Cusack, som spelar huvudrollen, kör en limousine genom ett Los Angeles som bokstavligen rasar runt omkring honom och lyckas undvika ALLA hinder - flygande lastbilar, rasande skyskrapor, sprickor ner till jordens inre, exploderande bilar osv.

Och när Amanda Peet och hennes man står i mataffären och mannen säger 'I don't want anything to keep us apart', och sekunden efter bildas en gigantisk spricka emellan dem så de, ironiskt nog HEHE, separeras.

Eller när deras flygplan, som de turligt nog lyckats hitta, egentligen ska kraschlanda i Stilla Havet hamnar mitt på (p.g.a. förflyttningar av jordplattorna) en glaciär i Kina - landet som var deras mål från början. Hallelujah!

The list goes on..

Men äsch, jag ska inte vara för negativ. Om man bara accepterar det faktum att det är en väldigt överdriven och overklig film var den ganska underhållande, och jag blev till och med lite tårögd vid vissa känslomässigt laddade scener. På ett sätt är det kanske bra att filmen är så orealistisk, för då associerar man den med den verklige 2012-hysterin som faktiskt existerar och kanske börjar ifrågasätta den. För ärligt talat, jorden kommer inte gå under år 2012.

(nu hoppas jag verkligen att jag har rätt, annars kommer jag känna mig lite dum)

Vi hade jättemysigt i alla fall. Efteråt gick vi till en bowling/spelhall med bar och restaurang. Kändes väldigt USA à la 70-tal (tänk Grease). Jag feelade atmosfären så jag tog en öl.

Nu är det dags att lägga sig. Imorgon är det plugga som gäller för mig. Började läsa lite microeco innan i min säng men somnade efter ungefär fem minuter.

Godnatt och sov gott.

___________________________________________________________________________________________

Update:
Var tvungen att kolla in en av dom där domedags-siterna för att se vad grejen egentligen handlar om. De verkar inte riktigt ha bestämt sig än för vad som faktiskt kommer hända:

'There is zero scientific evidence that anything will happen, but there are numerous things that could easily threaten the human species in the year 2012, such as a geomagnetic reversal, asteroid strike or supernova. Or something more intimate, like a flu pandemic, or a nuclear war.'

I feel safe. Läs mer på: http://survive2012.com/

Daniel Jonsson

Du kan vara lugn, enligt aftonbladet (källkritik uppskattas och borde vara ett obligatorium) källor kommer ingeting hända 2012. Läs mer på;



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6117244.ab



efter din lilla minirecension, känner jag inget tvång att se 2012, utan föredrar ditt senare val att ta en öl.



Hoppas att allt är bra, vi ses till jul!

2009-11-14, 03:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback