Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

6 dagar till söndag

Skriven .
Placerad i ", "
0 kommentarer
Så, det är måndag igen. Undrar hur många måndagar jag har upplevt under Skottland-tiden. Går självklart att räkna ut men är inte på humör. Höftar med 14. 14 måndagar och det här är min sista som student på Heriot-Watt.
Jag är lite ledsen för jag har träffat människor här som betyder väldigt mycket. Det är aldrig kul att behöva åka ifrån vänner. Men jag är också väldigt glad. Jag känner sån excitment över att börja på nytt, någonstans där jag känner att jag hör mer hemma. Där jag gör någonting jag faktiskt vill göra. Och det ska bli skönt att vara hemma under våren. Planera inför hösten, jobba, träffa vänner och familj, resa. Ibland måste man bara följa sitt hjärta och inte stanna på ett ställe bara för att det är safe eller enkelt. Jag ser fram emot lite nya utmaningar.

.. och så kan jag ju komma och hälsa på Sofia, Ella och Sandra när jag vill! Se Skottland utanför ett pluggperspektiv kanske hade varit nåt.

I lördags var det julmiddag i loungen på Leonard Horner Hall. Vi var 30-40 personer som åt gigantiska mängder julmat. Det var inte gourmet och det smakade inte jättemycket, men när har julmat någonsing gjort det ändå? Det kändes hemmalagat och trevligt. Efterätterna var jättegoda! I Skottland äter man:

- kyckling (tror man äter kalkol också men det var för dyrt för studentbudgeten)
- rostad potatis
- potatismos
- pigs-in-blankets (korv inrullad i bacon)
- stuffing (det är en röra som ser ut som köttfärs men tror det är potatis o kryddor)
- Yorkshire Pudding
- kokta grönsaker

etc. etc.











Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback