Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Kokbokstips

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
 
Nu när det är 28 grader i skuggan orkar man ju inte riktigt laga mat så det här inlägget kanske ni kan ta fram och kika på igen när det är regnigt och suget efter matlagning återkommer. Tänkte i alla fall tipsa om några av mina favoritkokböcker! 
 
Om jag var din hemmafru av Lotta Lundgren 
Jag har ju en liten girlcrush på Lotta Lundgren, tycker hon är bäst. Hennes bok Om jag var din hemmafru köpte jag för ungefär ett år sedan och brukar ta fram och bläddra i med jämna mellanrum. Snygga bilder varvas med fina små texter och recept. 

Myllimäkis såser av Tommy Myllimäki 
Att göra sås är en konst och är man fortfarande nybörjare som jag kan man behöva all hjälp man kan få. Den här boken avhandlar alla såser du kan tänka dig och jag brukar alltid kika i den här för inspiration om jag t ex vill göra en god rödvinssås till kött. Ett sås-uppslagsverk kan man säga att den här boken är. 
 
Flippin Burgers – hamburgare från grunden av Jon Widegren 
Den här boken är min bibel när det kommer till att göra hamburgare, som ni säkert har gissat redan. Plockar alltid fram den så fort det vankas burgare hemma. Tycker dessutom att formgivningen och bilderna är så himla fina och precis i min stil. Lite ruffigt och genuint sådär. 
 
Allt av Jonas Cramby
Jonas Cramby kan det där med att skriva om mat. Har alla tre av hans böcker och det är sådana jag kan sätta mig och läsa i soffan på kvällen bara för att jag tycker att det är så inspirereande. Att han avhandlar precis sådan mat som jag tycker är spännande hjälper ju naturligtvis: allt från äkta amerikansk grillkultur till smörgåsar från hela världen. Ska jag göra en kokbok är Crambys kvalitet jag håller som standard – allt över det kan bara bli fantastiskt. 

Kajsa

Apropå hamburgerböcker så kan jag tipsa om en bok som heter Gourmetburgare: hemligheten bakom den bästa hamburgaren av bland annat Steve Burggraf (Sök på 978-91-1-305805-4 på Adlibris så kommer du rätt). Några recept ur den blev testade när jag var uppe till fjälls, och godare hamburgare har jag aldrig ätit!

Svar: Spännande! Det får kanske bli nästa inköp då. Tack för tipset :)
Sofie Lundberg

2014-07-25, 00:29:10
Hemsida: http://hantverksbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback