Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

De bästa pannkakorna.

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
1 kommentarer
Finns det något bättre än pannkakor till frukost? Jag tror inte det. Två pannkakor på morgonen och jag håller mig mätt i en evighet. När man gör pannkakor utan mjöl blir de så mycket mer mättande – för att inte tala om nyttiga. 
 
Jag har provat mig fram med ett antal utan-mjöl-pannkakor det senaste året. Med och utan banan, med mandelmjöl, fler och färre ägg, grädde eller mjölk. Det har blivit mer eller mindre bra resultat men nu har jag hittat ett recept som jag tycker funkar varje gång. Pannkakorna blir tunna, håller ihop bra i stekpannan och smakar i princip som helt vanliga pannkakor. Om man inte visste att de var mjölfria skulle man inte känna någon skillnad. Det enkla recept ser ut som följer: 
 
Mjölfria pannkakor 
4 ägg
3 dl grädde
1 dl mjölk 
1 msk fiberhusk
2 msk pofiber 
1 krm vaniljpulver
salt 
 
Bara att steka i smör (ju mer desto godare) och äta till vad man vill. Igår gjorde jag en slags chokladtopping av turkisk yoghurt, grädde, vaniljpulver, kakao och stevia, och åt tillsammans med varma bär. Blev typ som glass med pannkakor, mmm! 
 

Johanna

pannkaksfrukost måste ju vara den bästa frukosten! :D

2014-08-01, 10:33:51
Hemsida: http://tigermysig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback