Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Naturbeteskött

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
0 kommentarer
 
Såg ett inslag om kött på Nyhetsmorgon imorse. Det diskuterades hur olika sorters kött smakar olika beroende på vad det är för kön och huruvida det har varit fryst eller inte. Jag tyckte det var lite konstigt att de inte nämnde över huvud taget att kött både smakar och ser olika ut beroende på hur djuren har levt. En köttbit som kommer från en ko som har levt gott smakar bättre och - framför allt - känns bättre än en massproducerad. Och om man istället äter riktigt bra kött lite mer sällan än köper billiga varianter gjorda av stressade, olyckliga djur tror jag att man kan få bukt med rätt mycket av den problematik som omger köttindustrin.
 
Hur som helst, igår köpte jag naturbeteskött från Svartådalen Eat! Ekoaffären och ikväll gjorde jag köttbullar av det. Väldigt goda blev dom, speciellt när jag vet att jag kan äta med gott samvete.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback