Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Sexting

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
8 kommentarer
Igår på min sociology class pratade vi om ett fenomen som jag inte visste så mycket om: sexting. Jag hade bara hört talas om att det var nån grej vissa ungdomar gjorde, skickade nakenbilder på sig själv till varandra. Jag trodde väl att det kanske hände på någon enstaka skola här i USA och var mer uppblåst i media än ett faktiskt problem.

Men det visar sig att nästan alla i min klass (åtmistone Amerikanerna) visste precis vad det här handlade om, och hade själva varit med om det i high school. Tydligen är det en stor trend och något som "alla" gör. Och inte bara skickas de här bilderna till en person utan de läggs upp på Facebook i grupper som "Sluttiest in New Jersey" och "Baddest in Long Island".

Nu är det alltså 14/15/16/-åringar vi pratar om, ibland yngre. Ehhhh? Hur kan det här ha blivit en trend? Varför skulle någon självmant skicka en nakenbild på sig själv till någon med vetskapen om att det kanske hamnar på Facebook där alla kan se det? Jag fattar inte alls grejen och tycker den verkar ganska sjuk. Så nu undrar jag, har det här fenomenet kommit även till Sverige? jag hoppas verkligen inte, med tanke på att jag har en lillebror som snart kommer i tonåren, men Amerikanska trender har ju en tendens att ta sig till Sverige till slut. Hmm..



Pernilla

Jag är 15 år har aldrig hört något liknande. Så tror inte att det spridigt sig till sverige vilket är tur för det är ju helt sjukt!...

2011-10-13, 16:26:37
Alexandra Kjellman

Är femton, precis som Pernilla ovan, och jag har heller aldrig hört om det. Inte i Sverige, i alla fall. Själv skulle jag aldrig få för mig att göra något så korkat, men det finns säkert massor utav folk i min ålder som skulle göra det..

2011-10-13, 16:58:51
Hemsida: http://alexandrakjellman.webblogg.se/
Julia

Jag är nästan 15 och har aldrig hört talas om det. Helt sjukt att så många gör det.

2011-10-13, 18:16:11
fridah

okej, jag är 18 då, och har om jag får säga de själv ganska stor koll om vad som händer lite överallt med såna här trender etc. och jag har heller aldrig hört talas om de, inte ens hört begreppet. så tror vi i Sverige fortfarande kan komma undan detta:) haha

2011-10-13, 18:59:47
Elsa

Jag är femton och vet såklart att folk skickar bilder, men inte att det är en sådan trend och att det tom finns facebookgrupper för det. Lite sjukt, särskilt när man inte är äldre än tretton-fjorton år, men tyvärr verkar det inte vara särskilt konstigt egentligen. Med tanke på hur sjuorna på vår skola uppträder, så XD vet inte riktigt när folk i regel började förlora oskulden i sjuan och klä sig som minislampor, men de har iaf lyckats...



Älskar din blogg, kram!

2011-10-13, 22:22:55
Hemsida: http://www.railroadlullabies.tumblr.com
Emelie

hahaha nej kan lova att det inte finns här :P

2011-10-14, 13:16:48
Hemsida: http://fineprint.blogg.se/
jessica

haha, jag är också femton och har hört talas om det och sett det på Tyra Bannk's show, men de e ju klart, vissa tar ju bilder men inte liika utmanade kanske? (:

2011-10-14, 17:47:57
Hemsida: http://plumbob.blogg.se/
Sara :)

Hej! Jag är 14 år och jag lovar att det inte finns någon sån trend i sverige. Visst, folk tar bilder och skickar till varrandra, men det är inget ALLA gör. Det flesta som skickar bilder är osäkra tjejer som vill ha uppmärksamhet från äldre killar, men det är inget jag sysslar med :)



Din blogg är bäst! Vill själv flytta till new york och gå på parsons, men jag har hört att det är svindyrt. Har du någon koll på det?

Finns det någon linje på FIT för dem som vill bli designers?



Kram!

2011-10-14, 19:34:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback