Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Frågor och svar om FIT.

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
3 kommentarer
Jag har fått lite frågor den senaste tiden om FIT. Det verkar som att många av er funderar på att söka sig dit efter studenten, och det är jättekul att höra. Skolan är bra och jag rekommenderar verkligen alla att spendera några år i New York om ni kan, det kommer vara det bästa ni gjort i ert liv. 

Om ni har några fler frågor är det bara att kommentera så ska jag försöka hjälpa er. Jag har även skrivit mycket om allt som har med mitt liv i New York att göra under kategorin "Frågor och Svar". Tänkte försöka svara på de senaste frågor jag fått i alla fall: 
 
Från Evelina: Jag tänkte bara höra lite med dig om kurserna och så. jag skulle gärna vilja åka och läsa engelska kanske 2 månader föst för att verkligen komma in i språket innan jag börjar läsa de "riktiga" kurserna. Jag undrar om du vet om det skulle funka att göra så, eller har du några andra tips om man känner att man behöver läsa engelska innan?

Absolut kan det vara en bra idé att läsa en engelskakurs innan du börjar på FIT. Min rumskompis Filippa var i New York i några månader och gjorde sin TOEFL innan hon började på FIT t ex, så det är ju ett alternativ. Dock är vi svenskar väldigt duktiga på engelska och kommer in i det snabbt, så jag tror inte du behöver oroa dig för det. Börja läsa lite böcker på engelska, titta på filmer utan subtitles och kanske se om du kan börja snacka med någon på engelska - en kompis eller någon annan i din närhet. Första dagarna är pirriga men sen kommer du till och med börja på tänka på engelska, jag lovar! 
 
Från Diana: Är din associate degree användbar i sverige eller är det bara i Usa ? Jag menar visst kan man ta den utbildning i Nyc och jobba vidare med den i sverige, eller är det slöseri med tid om man inte kan stanna i staterna?
 
Det där med en associate degree är ju lite klurigt eftersom vi inte har något motsvarande här i Sverige och därmed inte kan "översättas". Det är möjligt att jag kan få kurserna tillgodoräknade om jag skulle börja läsa på ett universitet här i Sverige med en liknande inriktning, men ska jag vara ärlig har jag dålig koll.
Allt beror ju också på vilken bransch du ser dig själv jobba i! Eftersom jag läser på Berghs nu så tror jag att jag kan kombinera mitt år här inom marknadskommunikation och mina två år i New York inom mode/retail, och hitta jobb där båda kompetenser kommer till använding. I slutändan handlar allt egentligen om din egen drivkraft och vilja att lyckas med någonting, och att man har tagit sig till New York helt själv för att plugga och leva i två år väger nog ganska tungt när man senare ska söka jobb. Hoppas jag i alla fall! 
 
 

Ludvig

Tja! Jo jag funderar på att söka till FIT om några år när jag är 20/21 och tycker att du besvarat i princip alla mina funderingar hittills men en sak jag funderar över är hur könsfördelningen ser ut i kurserna, och hur tung du tyckte studiebördan var, om du till exempel jämför med Berghs?

Svar: Hej Ludvig,
Kul att du funderar på att söka till FIT!

Könsfördelningen är nog 70/30 med majoritet tjejer, men det beror också lite på vilket program du läser. Marknadsföringsämnena och interactive deisgn har lite fler killar än i övriga kurser.

Studiebördan är helt okej, ibland är det mycket och ibland är det lite. Som svensk kan man ibland tycka att saker är väldigt enkla och ibland lite svårare. Igen, det beror helt på vilka kurser du tar osv. Att jämföra med Berghs är svårt eftersom man pluggar på så väldigt olika sätt, men pressen är def. högre här på Berghs kan jag tycka - mycket för att ens klasskamrater här är så duktiga.
Sofie Lundberg

2012-10-23, 20:57:25
Kimberly Blevins

Hej sofie! Jag har sedan jag gick i 9onde klass varit bestämd på att flytta till NY. Nu går jag i mitt sista år på gymnasiet och kollar runt lite på olika skolor och bloggar för att få lite mer svar. Tackar för din blogg! Jag har fått mycket information som jag inte vetat om och fick mig även att öppna upp ögonen för FIT.

Jag har bara en fråga. Är det enbart CSN du får för att få det att gå runt eller hjälper dina föräldrar dig? De är lite ohyfsat att fråga kanske, men de skulle hjälpa mig att förstå lite bättre för de verkar ju som de är too good to be true :D hehe min kusin bor redan i NY och vi hade tänkt flytta i tillsammans i ett fint område. Och hur mycket betalar du i hyra för att bo där du bor idag? Uppskattar ditt svar så oerhört. Ha de bra!

2013-02-08, 21:30:39
Hemsida: http://KimberlyBlevins.blogg.se
linnea

hej sofie!
måste man ha gått ut gymnasiet för att kunna komma in på fit eller åka med tex ef fashion för jag skulle gärna vilja åka direkt efter nian fall det är möjligt??

Svar: Hej Linnea!Man måste ha gymnasiebetyg för att läsa på FIT, det är ju som en högskola :)
Sofie Lundberg

2013-10-08, 21:04:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback