Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Svar på era frågor

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
6 kommentarer

Vad gick du för gymnasielinje?

Jag gick Samhälle/Ekonomi på ProCivitas i Helsingborg

 

Vet du några bra forum där man kan komma i kontakt med andra svenskar som också ska flytta till New York och kanske till och med börja på FIT?

Det finns ett forum som heter International Swede där man kan prata med andra om allt som har med boende i New York att göra. Har själv inte varit så aktiv men tror det kan vara ett bra ställe att börja på!

 

Kände du någon innan du flyttade, eller umgås du bara nu med de som du lärt känna i skolan?

Nej jag kände egentligen ingen här i stan när jag flyttade hit. Hade haft lite kontakt med mina nuvarande rumskompisar genom Facebook bara, men annars har jag lärt känna alla här.

 

Undrar också hur det funkar med bank och så, är de lätt att fixa amerikanskt konto eller använder du ett svenskt visa-kort? Tack för en grym blogg!

Jag har ett konto på Chase, en amerikansk bank, men är riktigt dålig på att använda det. Istället använder jag bara mitt svenska Visa-kort precis som hemma. Lite dumt med tanke på att man betalar någon procent i växlingsavgift varje gång man drar det, men men.

 

Måste fråga om du provat restaurangen Hudson Clearwater? Om inte: det kommer bli din nya favoritrestaurang. Lyd mitt råd och prova den och du kommer INTE ångra dig (tro mig!!!!!!!!).

Nej har inte provat, men ska definitivt göra det vid tillfälle :-)

 

Jag bor i CT, har bott här i 1½ år nu, men flyttar tillbaka till Sverige. Vill plugga antingen på FIT eller Berkley college, rekommenderar du att jag kollar på det när jag är här eller är det enklare att göra från Sverige? Nått annat tips?

Jag skulle starkt rekommendera att du besöker båda skolor när du ändå är här. Man får en mycket bättre bild av hur skolorna är genom att gå dit och titta, kanske prata med en representant för skolan osv.

 

Eftersom du flyger ganska mycket mellan Sverige och Usa så kanske du har nåt tips på bra och billiga flygbolag? Och kanske att det är billigare under en viss säsong? Vet du nåt bra budget hotell i New York?

Jag flyger mest med SAS nuförtiden. Dels för att det är otroligt bekvämt med direktflyg men också för att priserna inte skiljer sig så mycket från de billigaste flygbolagen. Tidigare har jag flugit med lågprisbolaget Iceland Express. Helt okej om man vill komma undan lite billigare men segt att behöva mellanlanda på Island, resan känns så mycket längre då.
Hotell Pennsylvania vid Penn Station och Yotel i midtown är två hotell med bra priser som jag hört ska vara bra, annars har jag tyvärr dålig koll. Kan dock rekommendera att hyra en lägenhet! Blir oftast billigare och känns lite mer ”New York-igt”.

Vem är Tord?

Han är en vän till min mamma, som har hjälpt mig mycket de senaste åren med att knyta bra kontakter och få jobbmöjligheter i modeindustrin.

 

Är det svårt att komma in på krogen om man är under 21?

Det kan vara svårt, beroende på vart du går. Om du ska gå på klubb brukar de vilja se leg i dörren, däremot på restauranger och barer brukar det inte vara några problem så länge du inte ser väldigt ung ut.

 

 

Hur hittade du en lägenhet i New York och hur har du råd med den?

Mina rumskompisars tredje rumskompis flyttade ut, och i samma veva behövde jag lämna min förra lägenhet, så det passade helt perfekt i tiden. Jag har studielån och det täcker skolavgifter samt lägenhetshyra.

 

 

Vad heter det typsnittet du har i din header?

Det har jag skrivit själv :-)

 


Hur gammal var du när du flyttade och hur kom du in i landet?

Jag var 20 år när jag flyttade hit (augusti 2010). För att få bo och studera i det här landet måste man ha ett studentvisum, I-20, så det fick jag ordna på Amerikanska ambassaden innan

 

 

Hej, undrar om du har några shopping tips. Förutom 5th avenue och så. Typ outlets med märkeskläder.

En outlet jag hört mycket bra om är Woodbury Commons som ligger en bit utanför New York. De har alla möjliga märkeskläder för väldigt bra priser!



Felicia

Åhhh Gud va coolt att plugga inom modeindustrin det är även min dröm att göra det också att göra det i NY eller LA men är bara 15år än så har ingen brådska om det ännu men Gud va coolt, hur började ditt intresse att plugga i NY inom mode? :) kram

2012-02-29, 00:40:30
Hemsida: http://feliciaslindblom.blogg.se/
Ida

Hotell Pennsylvania vid Penn Station har Bedbugs ;)

2012-02-29, 00:44:30
Hemsida: http://lofgrenbloggar.blogg.se/
Sabrina, live from London

Hej! Jag undrar bara hur du kom in på skolan? Hade du stipendium, fick du betala hundratusenstals kronor? Vad hade du för bakgrunds meriter? Hur fixade du boende, vad kostar det? Hur gick du tillväga!? Vill gärna plugga i NY men vet inte hur jag ska gå till väga. Snälla svara :) grymt fin blogg i övrigt!

2012-02-29, 03:00:51
Hemsida: http://Http://sabrinas.webblogg.se
Anna

Hej, jag var i NYC i höst och bara älskade det! Vill gärna åka tillbaka en lite längre tid som en eller ett par månader. Har du något tips på billiga lgh att hyra , och hur går man tillväga?

Tack på förhand!

2012-02-29, 11:41:53
Hemsida: http://notesbyanna.blogg.se/
Fanny

Hej!

Jag har en fråga jag gärna skulle vilja ha ett snabbt svar på! Jag ska till NY om en månad, och ska ge min mammma i present en upplevelse i new york, har du något tips? Någon cool restaurang, ett museem, eller något liknande?

2012-02-29, 15:48:05
Melody

Hur gammal är du? :)

2012-03-01, 13:41:04
Hemsida: http://melodyvenus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback