Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Frågor och svar, del 1

Skriven .
Placerad i "Frågor och Svar, "
0 kommentarer

Hej, angaende ditt internship. Tar du internship klassen pa FIT, sa du samtidigt far credits for att du jobbar pa ODLR, eller praktiserar du dar utan credits?

Skulle du kunna skriva ett inlagg om bra utestallen och klubbar i NY? eller sa kan du ju skriva det har :) bor namligen har i NY men vet aldrig vart man ska ga.. Tack for en bra blogg!!

 

Hej! Jag får inte credits för mitt internship, tyvärr. Funkade inte med mitt schema eftersom jag bara praktiserar på fredagar.

Ett inlägg om bra uteställen kanske kommer snart! :-)

 

Ska du gora en OPT efter din Bachelor? :)

 

Just nu håller jag på att fundera mycket över min framtid och det kanske sker lite förändringar framöver, vi får se. Så OPT blir en senare fråga, men det är definitivt en bra möjlighet om man vill skaffa jobb här sen.

 

Har du varit på Woordbury Common Outlet? Vad tyckte du i så fall? Vilken affär ska man inte missa där (eller i New York för övrgt)

 

Jag har tyvärr inte varit där, men hört att det är bra. Hört att Ralph Lauren och Tommy Hilfiger är märken väl värda ett besök där.

 

Hej! Grym blogg.

Hur kunde du komma på att du skulle flytta till New York och plugga? Vart i New York bor du?

 

Tack så mycket!
Jag kom på tanken när jag pluggade i Skottland år 2009, och sökte till FIT kort därefter. Här i New York bor jag i West Village.


Vilka betyg hade du när du sökta till FIT? Krävs det höga betyg?


Jag hade 20.0 efter gymnasiet men tror att FIT kräver motsvarande ett VG i snittbetyg. Min lärare sa dock häromdagen att kraven har gått upp betydligt de senaste åren eftersom det är så många som söker.

 

Vilken fin blogg!!:D

åå jag vill också bo o läsa i Newyork!!

Hur e det där?Är det precis som på filmer?:)

Tack snälla :-)
Haha ja, på många sätt är New York faktiskt som man ser det i filmer. Mycket olika sorters människor och knäppa saker som händer hela tiden.

 

 

Hur funkar det när man vill plugga i t.ex USA? Hur går man tillväga?

Man söker till skolan man vill gå på, ofta genom att skicka in betyg och personligt brev/essay. Om man sen kommer in måste man söka ett visa på Amerikanska Ambassaden i Stockholm. I min LÄNK har jag skrivit hur processen att söka till FIT gick till, kika gärna in där.


Är det svårt att skaffa boende på Manhattan?:)

Jag har haft otrolig tur med min fina lägenhet, men ja det krävs en del tid för att hitta det perfekta boendet. Standarden är inte lika hög som i Sverige och dessutom är det otroligt dyrt. Men efter lite letande brukar de flesta hitta rätt!


Ja tycker det är jättesvårt att hitta lägenheter och folk man kan bo med, hur gjorde du? Är det värt att vänta tills man är 21 med att börja plugga? Är de flesta 21? Tänkte, det är ju inte så kul att gå och lägga sig när dom andra går ut och festar! Eller man kanske kan komma in i alla fall?

Tack för en gryym blogg!

Ja, det är lite klurigt men det löser sig alltid till slut. Mina rumskompisar lärde jag känna under mitt första halvår här innan vi flyttade ihop.
De flesta som börjar plugga på college i USA är 18, så om man börjar när du är 21 (jag började när jag var 20) så känner man nästan lite gammal. Men jag tycker alltid det är bättre att skaffa sig erfarenhet och mogna lite innan man börjar plugga, så låt inte det hindra dig!

 

Hejsan hejsan! Eftersom att jag just nu är supertaggad på att flytta till NY någon gång, så tänkte jag fråga lite om just NY!

>Vad är det bästa med NY?

>Vad är det sämsta med NY?

>Hur länge har du bott där?

>Topp 5 bästa affärerna/restaurangerna? :D

 

  • Det bästa med New York är staden och alla dess människor. Går inte att beskriva om man inte varit här, men det är verkligen helt fantastiskt att bara gå runt och titta på folk, sitta i en park med en kaffe och bara njuta av allt liv i staden.
  • Att folk är så ineffektiva! T ex: i affärer som H&M och Zara är köerna till omklädningsrum och kassor alltid evighetslånga eftersom alla jobbar i slow motion. Ännu värre är det om man måste gå och fixa något hos en statlig organisation t e x trafikverket (DMV). Där man kan spendera en hel dag om man har otur.
  • Jag har bott här i snart 2 år
  • Oj, vad svårt. Det finns så otroligt mycket bra. Får nog fundera på det och återkomma, kanske i ett annat inlägg dedikerat till mina bästa tips.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback