Hej, jag heter Sofie Lundberg. Är passionerat förälskad i hamburgare, koriander och smågodis. Och allt som går att äta egentligen. Brinner för ekologi och naturliga, hälsosamma råvaror. Här får jag utlopp för min kärlek för mat och annat som inspirerar mig. Välkommen!
Senast på Burgerland

Inköp från Wholefoods

Skriven .
Placerad i "Vardag, "
2 kommentarer
Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag har en stor kärlek till Wholefoods, den ekologiska mataffären som finns här i USA. När jag bodde i New York jobbade jag extra som barnvakt för att ha råd att köpa mat där istället för i de billigare butikerna, och jag kunde gå omkring i timmar bara för att se alla produkter som fanns att köpa. Igår körde vi förbi en Wholefoods på vägen hem och jag köpte lite saker att ta med hem: 
 
 
1. Superfood cereal 
En groddad müsli som består av en mängd olika superfoods, fibrer och antioxidanter. Är ju inte så mycket av en frukost-människa men det här kan nog vara gott att äta tillsammans med lite yoghurt och färska bär. 
 
2. Kale chips 
Fanns hur många smaker som helst men jag valde Zesty Nacho som jag tyckte lät gott. Istället för att fritera chipsen lufttorkas de så att alla vitaminer och enzymer stannar kvar. Ska bli spännande att smaka! 
 
3. Red Palm Oil
Palmolja är ju minst sagt kontroversiellt att använda eftersom det ofta odlas via förödande regnskogsskövling – förutom om du köper det ekologiskt. Den här palmoljan kommer från små fair trade, familjeägda bondgårdar som hjälper till att hålla den naturliga växtligheten levande. Palmolja är perfekt att fritera i eftersom den håller för höga temperaturer och man kan använda den som vilket matfett som helst. Tyckte att det skulle vara intressant att prova eftersom det inte är helt enkelt att få tag på eko-palmolja hemma. 
 
4. Grass-fed whey protein 
Vanligt proteinpulver innehåller allt möjligt skit som inte är bra för kroppen, så när jag hittar ett som är framställd på mjölk av gräsuppfödda kor, ekologiskt och utan en massa konstiga tillsatser blir jag såld. Hoppas att det smakar lika bra som det ser ut, älskar designen! 
 
5. Decaf ginger peach tea 
Det här téet drack jag alltid hos familjen jag passade barn hos och det smakar så himla gott. Dricker helst inte koffein heller så det är perfekt. 

Liza S.

Hej!
Jättekul att följa din resa i CA! Jag undrar hur mycket kostar varorna på Wholefoods? Mest nyfiken.
Ha en fortsatt trevlig resa!

Svar: Hej Liza! Jadu, det borde jag ju kanske kommit ihåg men vi köpte en massa mer saker än detta så vågar inte svara på det. Minns att proteinpulvret kostade 25 dollar bara. Rätt dyrt men håller ju längre och är av väldigt bra kvalitet :) Kram
Sofie Lundberg

2014-09-05, 11:44:05
Jenny

Jag shoppade loss för 2000 kr på Whole Foods när jag var i London för ett tag sedan. Det jag blev lite besviken på är dock att allt inte alls är eko. Dock utan tillsatser. Men det hade varit mycket bättre om precis allt var eko. MEN. Älskar affärn, såklart. Älskar. Det finns en butik i Malmö som heter Green som är mycket lik Whole Foods, jag hoppas den sprider sig som en kedja över Sverige. Eller att Whole Foods helt enkelt expanderar hit.

Svar: Nej det är sant, allt är inte eko så man får ändå se till att kolla på alla etiketter om det är det man är ute efter. Men utbudet är ju så mycket större än någon annanstans så det känns ändå helt okej :) Jag har hört talas om Green matmarknad och hoppas verkligen att den expanderar till Stockholm för den låter verkligen helt fantastiskt bra.
Sofie Lundberg

2014-09-08, 09:20:16
Hemsida: http://jennylinacarlsdotter.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback